Narednog utorka 35. sednica Skupštine grada

Скупштина
Predsednik Skupštine grada Zrenjanina, Aleksandar Marton, održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je najavio 35. sednicu Skupštine grada Zrenjanina. Prva sednica nakon letnje pauze održaće se narednog utorka, 20. septembra, a pred odbornicima će se naći dnevni red sa 28 tačaka. 
 
 
 
Predsednik zrenjaninske Skupštine izdvojio je tom prilikom neke od tačaka predviđenog dnevnog reda. Pred odbornicima će se naći, između ostalog, informacija o izvršenom procesu privatizacije privrednih subjekata u gradu Zrenjaninu, izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu za period  januar – jun 2011. godine, utvrđivanje Predloga Odluke o uvođenju samodoprinosa na teritoriji Mesne zajednice ''Lazarevo'',  Predlog Odluke o izmenama Odluke o uređivanju građevinskog zemljišta i kriterijumima i merilima za utvrđivanje visine naknade za uređivanje građevinskog zemljišta na teritoriji grada Zrenjanina, Predlog Odluke o izmenama Odluke o objedinjenoj naplati komunalnih i drugih usluga, Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o utvrđivanju naziva ulica i trgova, Predlog Odluke o izmeni Odluke o uslovima i načinu držanja domaćih životinja i kućnih ljubimaca i o radu zoohigijenske službe, Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o naknadama za usluge koje vrši Gradska uprava.
 - Moram da istaknem dosta "tehničkih" tačaka, vezanih za funkcionisanje javnih preduzeća, ispoštovanje zakonskih promena, izlazimo u susret i inevstitorima u gradu, s određenim olakšicama, i ono što je značajno, ono što smo zajedno izglasali s predstavnicima opozicije, vezano za izvršene privatizacije u Zrenjaninu, takođe sada dolazi na dnevni red. Takođe ćemo imati presek stanja u budžetu, da vidimo u kom pravcu idu finansije Grada Zrenjanina – rekao je Marton i istakao dobru saradnju s predstavnicima svih odborničkih klubova u Skupštini grada.
- Na juče održanom sastanku predsednika odbroničkih grupa dobili smo i informaciju o pojedinim predlozima za dopunu dnevnog reda od strane Srpske radikalne stranke. Dobro je što ti predlozi stižu blagovremeno, kako bi odbornici vladajuće većine imali mogućnost da se upoznaju s njima. Tiču se stanja u dečjem odmaralištu u Dobroti, funkcionisanja nekih javnih preduzeća, cena u Predškolskoj ustanovi, pa ćemo, u narednih nekoliko dana, izvršiti dodatne konsultacije i neku od predloženih dopuna možda uvrstiti u dnevni red – dodao je on. 
 
Predlog tačaka dnevnog reda za ovu sednicu, kao i do sada, dostupan je na stranici sajta:
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/1124/grb_zrenjanin_150px.jpg