Састанак градоначелника са пољопривредним произвођачима

Како је иницирао Бошко Којчић, председника одборничке групе демократа Зрењанина у Скупштини града, данас је у сали градског Већа одржан састанак пољопривредних произвођача подручја Зрењанин са градоначелником града Зрењанина др Милетом Михајловим.

 

Којчић каже да је на идеју састанка дошао након разговора са пољопривредницима из Томашевца, Перлеза, Ботоша, Орловата и других села.
- Сматрао сам добром идејом да договоримо састанак најугледнијих пољопривредних произвођача, укључујући и оне младе, са градоначелником, како би они могли да информишу градоначелника о кључним проблемима и могућим решењима, најбољим који се могу наћи и да подрже локална самоуправа може да обезбеди - рекао је Којчић.

 

 

Како је објаснио, Град издваја средства из буџета за пољопривреду, али све би то могло функционисати и боље, а овај састанак је право место за сугестије и предлоге или жалбе.
- На овај начин ја ћу, као председавајући одборнничке групе, моћи да обавестим Скупштину о томе како би се ситуација побољшала - додао је он.

 

Током дискусије могло би се закључити да свако село има своје специфичне проблеме, али пољопривредници углавном нису задовољни изнајмљивањем пољопривредног земљишта.

 

Разговарало се и о раду градске комисије за закуп, а према њиховом мишљењу, људи који се баве пољопривредним пословима требало би да имају и свог представника у Комисији, како би могли да учествују у доношењу одлука.