Подршка иницијативи „Гласај за бебе“

Александар Мартон, председник Скупштине града Зрењанина, потписао је петицију за укидање ПДВ-а на опрему за бебе. Такође је то била прилика да апелујемо на све грађане, тако да и сами подржавају ову активност.

 

"Друштвена одговорност је наш заједнички циљ и приоритет и зато апелујем на све да подрже ову иницијативу, тако да су Војводина, Зрењанин подручја где сви имају иста права за планирање будућности и где финансијска ситуација није препрека за то". Ове године је направљен позитиван помак и мајке новорођених беба у Зрењанину добиће 35 хиљада динара као једнократну меру финансијске подршке, што је 5000 више него раније, али у неким градовима мајке добијају потпуну плату што је и наш циљ. Истовремено желим напоменути да се жене и даље не третирају једнако као мушкарци у нашем друштву, а политика једнаких могућности није у потпуности примењена. Жене су и даље оптерећене родним улогама, што друштво и заједница захтева од њих, и зато њихов радни дан траје много дуже, што се не може толерисати “.

 

Потписи за подршку иницијативи под називом „Глас за бебе“ прикупљају се у 50 градова Србије, а до сада ју је подржало више од 80 хиљада грађана у корист укидања ПДВ-а и ограничавања трговачке марже на 10% провизије за опрему за бебе.