Решење Спортске сале у Ечке

Један од главних проблема Основне школе „Др Александар Сабовљев“ у Ечки, неприкладни спортски садржаји, могли би се у блиској будућности решити заједничким напорима града и покрајине - како је то изјавио - Александар Мартон, председник Скупштине града Зрењанина и Бугар Маринел, директор, током данашњег разговора у овој школи.

 

 

Члан градског већа Ваш Тибор такође је био у посети искористивши прилику да се упозна са тренутним активностима ове школе, где је образовање организовано на два језика, на српском и румунском језику.
- Ове године је уписано 313 ученика, од којих 47 на румунском језику. Спортска сала је приоритетна јер ученици могу да се баве спортским активностима само на отвореном због неадекватних услова у спортској сали - рекао је директор и додао да је целу школску зграду неопходно реконструисати, јер је саграђена још 1894. године.

 

 

Како је закључено, нова сала би обезбедила добре услове за организовани спортски ангажман за сву децу и омладину Ечке

 

Према речима председника Скупштине града Зрењанина, Ечка је велико стамбено насеље од 4000 становника и једно од највећих села на територији града Зрењанина, а школа је веома успешна у обављању својих образовних активности, али треба да има адекватне услове за све његове програмске активности. Финансијски оквир започео је пре неколико месеци у вези са пројектом нове зграде спортске сале. Стога ће ова, и наредна, 2013. бити година када ће се, надамо се, решити питање спортских сала у селима на територији Зрењанина. - закључио је Александар Мартон.