Од 4. јуна 2012. део Гимназијске улице поново се затвара за саобраћај

Део Гимназијске улице, од Јеврејске до Улице Светозара Марковића, од 4. јуна биће затворен за саобраћај од 9. сати до касних вечерњих часова, како је најавио Бранислав Кнежевић, директор Јавног предузећа „Дирекција за изградњу и уређење града “и Александар Мартон, председник Скупштине града.

 

Кнежевић је рекао да је ово трећи пут да локална смоуправа подржава иницијативу предузетника овог дела града и да се она показала успешном. Дакле, нема разлога да то не учинимо и ове године. И следеће године улица ће бити реконструисана пружајући много боље окружење.

 

 

Према речима Александра Мартона, председника Скупштине града, сарадња предузетника и локалне самоуправе значајно је побољшана у последњих неколико година што је резултирало тако квалитетном иницијативом.
- Затварањем овог дела Гимназијске улице продужиће се пешачка зона пружајући добре услове за шетњу и опуштање у оближњим кафићима без буке у саобраћају, а са друге стране подржавамо локалне предузетнике да побољшају пословно окружење и активности - рекао је Мартон, похваливши рад "Дирекције за изградњу и уређење града" која је одобрила ову иницијативу.

 

 

Радомир Несторов, предузетник и један од иницијатора, рекао је да је током последње две године његово пословање унапређено и отворена нова радна места у његовом предузетничком предузећу захваљујући томе, такође се захвалио локалној власти што је препознала значај иницијативе и подржала је.