Посао кроз ЛАЕП програм

Данас, према Акционом плану запошљавања за 2012. годину (ЛАЕП) у граду Зрењанину, потписани су уговори између послодаваца, незапослених лица и града Зрењанина за програме обуке полазника и обуке стручне праксе

 

Градоначелник Зрењанина, др Милета Михајлов каже да је према том Плану и мишљењу Локалног савета за запошљавање Градска управа Зрењанин прихватила следеће мере активне политике запошљавања: Програм јавних радова, Програм стручне обуке приправника, Програм стручног усавршавања, и све то у складу са потребама локалне заједнице, а са друге стране, са потребама послодаваца у граду Зрењанину.

 

 

Како каже, у програму јавних радова укупно ће бити ангажовано 33 особе, од којих је 12 са послодавцем „СГР Градитељ“ о градском просторном окружењу, а 22 са Геронтолошким центром као геронтолошким сестрама.
- Програмом стручне праксе биће обухваћено 66 особа са 23 послодавца. У периоду од 6 до 12 месеци ове особе ће се обучавати, зависно од квалификације, а Град ће финансирати те обуке и стручне испите. Такође ће бити ангажовано 9 приправника - каже Михајлов и додаје да је градски буџет за запошљавање за 2012. годину издвојио 15.300.000 динара, а Покрајински секретаријат за запошљавање и равноправност полова финансијски је подржао неке од тих програма са укупно 5 милиона динара.

 

 

Михајлов је споменуо да је Град Зрењанин потписао Протокол о сарадњи са компанијом НИС и Покрајинским секретаријатом за запошљавање и равноправност полова, којим је дефинисано финансијско окружење Градске управе за програм ангажовања приправника у НИС компанији, где ће неколико младих грађана имајти могућност запошљавања.