Зрењанин заслужује уређено купалиште

Александар Мартон, председник Скупштине града Зрењанина, посетио је "Пескару", локално купалиште у Мужљи. Како је нагласио, то купалиште има бројне потенцијале, попут „Штранда“ у Новом Саду, да постане један од туристичких центара у Војводини.

 

      

 

- Природно, као грађанин Зрењанина, примећујем да „Пескара“ може бити лепша јер и сам лети овде долазим, а онда се поставља питање зашто то нисмо успели да регулишемо као што је то Нови Сад урадио са „Штрандом“ или Београдом са Адом. Верујем да би ово требало да буде један од приоритета нове локалне самоуправе, да "Пескара" постане приступачнија за наше грађане, да им понуди различите програме у уређенијем окружењу - рекао је Александар Мартон, закључујући да је локална влада направила неке позитивне кораке што је резултирало бољим побољшаним условима у поређењу с онима од пре 10 година.

 

      

 

- Упознали смо сугестије наших грађана и покренули иницијативу за формирање заштићеног подручја "Пескара - Чепељско језеро". Сада је на вишим властима да то одобре, али веома је важно да је ова иницијатива покренута. Зрењанин заслужује лепо купалиште и ми сами морамо бити одговорни и да регулишемо своје окружење - закључио је председник Скупштине града.