Зрењанински геронтолошки центар - пример добре праксе

Александар Мартон, председник Скупштине града посетио је данас Геронтолошки центар где је заједно са директорком Зорицом Вучковић говорио о раду ове Институције.
- Сви планови су усмерени на унапређење квалитета смештаја наших корисника, унапређење стручног рада, на све који ће допринети бољем и комфорнијем смештају и боравку у нашој установи - каже Зорица Вучковић, додајући да ће установа да се лиценцира као и све остале институције из области социјалне заштите, како је дефинисано новим Законом о социјалној заштити. Према њеним речима, геронтолошки центар се припремио за овај процес и очекује се да ће лиценцу стећи међу првим градовима у Србији.

 

 

 

- Планови за будућност укључују реконструкцију другог спрата наше зграде Ц. На тај начин око 30 корисника ће добити комфорније услове смјештаја. Такође желимо да услуге учинимо доступнима и старијим људима у околним селима, тако да се пријавимо за средства кроз пројекат за геронтолошке хостесе, а 21 особа ће се обучити у оквиру овог пројекта за ове активности - најавила је директорка Геронтолошког центра Зрењанин.

 

      

 

Александар Мартон, председник Скупштине града, похвалио је рад ове институције истичући да је њен рад препознат и од стране других округа.
- Геронтолошки центар Зрењанин познат је по квалитету услуга за старије и старе особе са инвалидитетом, а брига о тим људима свакако би требало да буде један од приоритета државе. Ова зрењанинска установа функционише одлично и даје пример другим институцијама - закључио је Мартон, додајући да треба уложити даље напоре на проширивању капацитета како би и већи број наших суграђана могао да користи услуге Геронтолошког центра.