Održano savetovanje pčelara Srednjebanatskog okruga

U Kulturnom centru Zrenjanina u nedelju, 16. februara, održano je VII savetovanje pčelara Srednjebanatskog okruga, na kom su se okupili brojni proizvođači meda, izlagači opreme i pribora za pčelarstvo, članovi pčelarskih društava i zainteresovani građani. Savetovanje je okupilo i stručnjake iz ove oblasti, koji su prezentovali dostignuća i inovacije u oblasti pčelarstva. 
 
   
 
Savetovanje su, tradicionalno, organizovala Pčelarska društva "Milivoj Bugarski" iz Zrenjanina i "Akac" iz Mužlje, a goste i učesnike je na početku skupa pozdravio načelnik Srednjebanatskog upravnog okruga, Dušan Šijan.
 
U stručnom delu Savetovanja učestvovali su Dr Nebojša Nedić, docent na poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu, sa temom "Dobra pčelarska praksa – uslov za dobijanje kvalitetnih pčelinjih proizvoda", Rajko Pejanović, glavni. i odgovorni urednik časopisa "Pčelar", sa temom "Tehnika pčelarenja LR košnicom". Dr Nebojša Nedić, docent na poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu, govorio je o prevenciji i sanaciji bolesti pčela, dok je Ivan Ivanić, predstavnik kompanije "Medino" iz Krnjeva, prezentovao informacije o načinu i uslovima otkupa meda.