Stanisavljev primio članove Kajak kluba ''Begej''

Takmičari zrenjaninskog Kajak kluba "Begej" ostvarili su zapažene rezultate na državnom prvesntvu Srbije na kajak i kanu ergometrima, održanom protekle subote u Beogradu i osvojili četiri medalje. Tim povodom, za takmičare i članove rukovodstva kluba priređen je prijem u Gradskoj kući od strane zamenika predsednika Skupštine grada Zrenjanina, Ljubomira Stanisavljeva. On je čestitao članovima kluba na postignutim rezultatima i istakao da lokalna samouprava ne deli sportove na, uslovno, "velike" i "male", već pridaje značaj svim dobrim rezultatima u bilo kom sportu.
 

- Ovim sportistima, kao i onima u drugim klubovima, sport u kom se takmiče je sigurno najbitniji. Kajakaški klub "Begej" imao je zapažene rezultate na nedavno održanom državnom prvenstvu i čast mi je bila da danas s njima porazgovaram. To su mladi momci i devojke, od 11 do 15-16 godina, koji prezentuju naš grad u sportskim disciplinama i daju primer ostalim mladima kako treba da se ponašaju i troše svoje slobodno vreme, baveći se sportom. Mislim da ovaj klub ima dobru perspektivu i izvanredne uslove za rad, a grad će ga, kao što je to učinio i prethodne i ove godine, i finansijski podržati u radu – naglasio je zamenik predsednika zrenjaninske Skupštine grada. 
 
   
 
Predsednik Upravnog odbora kluba Srđan Đorđević podsetio je da je klub pokrenut nedavno, 2010. godine, bez očekivanja da će se u kratkom vremenskom periodu stići do dobrih rezultata, ali da su njegovi članovi to brzo demantovali.
- Na državnom prvenstvu na ergometru, što predstavlja veslanje "na suvom", naši takmičari su ostvarili izuzetne rezultate. U pionirskoj kategoriji Vilmoš Orban osvojio je dve zlatne medalje, na distanci od 200 i 500 metara, Dragana Vukov je u kategoriji juniorki osvojila treće mesto, Biljana Vukov je bila četvrta u pionirskoj kategoriji, a inače je tri godine mlađa od svih takmičarki koji su učestvovali u toj kategoriji, Jovana Delić je osvojila treće mesto, takođe u pionirskoj kategoriji, na distanci od 200 metara i peto mesto, na distanci od 500 metara – pobrojao je Đorđević uspehe takmičara "Begeja" na ovom takmičenju.