Prijem za ''srebrne'' rukometaše, braću Dimitrić

Gosti Gradske kuće u Zrenjaninu bili su danas naši sugrađani Stanko i Slobodan Dimitrić, članovi rukometne selekcije Univerziteta u Novom Sadu koja je osvojila drugo mesto na 2. Evropskim Univerzitetskim igrama - EU Games 2014 u Roterdamu, u Holandiji. Dvojicu "srebrnih" rukometaša primili su članica Gradskog veća grada Zrenjanina za resor sporta Zlatana Ankić i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura. 
 
 
Takmičenje u Holandiji održano je od 22. jula do 8. avgusta, a Republiku Srbiju su predstavljala tri Univerziteta; Univerzitet iz Beograda, Univerzitet iz Novog Sada i Univerzitet iz Niša. Univerzitet iz Novog Sada predstavljao je našu zemlju u rukometnom takmičenju i to s velikim uspehom, jer je osvojena srebrna medalja.
 
U prvoj kvalifikacionoj grupi naša ekipa je savladala Norvešku, Tursku i prvi tim Portugalije i time obezbedila četvrtfinalnu utakmicu iz koje je izašla kao pobednik sa drugim timom Portugalije. Nakon toga je sledila uzbudljiva i do samog kraja neizvesna polufinalna utakmica sa ekipom Hrvatske. "Novosađani" su savladali tim zagrebačkog Sveučilišta rezultatom 29:28 i tom velikom pobedom plasirali se u finale.
 
 
U finalnoj utakmici su im se revanširali studenti iz prve ekipe Portugala koju su već savladali u kvalifikacionoj grupi, pa se Univerzitet iz Novog Sada morao zadovoljiti  srebrnom medaljom.
 Slobodan i Stanko Dimitrić, studenti poslovne ekonomije, nose najlepša iskustva iz Roterdama, kako zbog organizacije i druženja, tako i zbog igre u kojoj su pokazali sve svoje kvalitete i time doprineli da  rukometna ekipa Srbije ponese srebrno odličje.
- Takmičenje, u kom je učestvovalo osam ekipa, je bilo veoma kvalitetno, a samo finale je bilo dosta neizvesno i čini mi se da je u njemu presudila fizička sprema igrača Portugala, s obzirom da sno se mi dosta "istrošili" u polufinalu. Ne žalimo zbog tog poraza u finalu, radosni smo zbog medalje i nadam se da ćemo već naredne godine uspeti da osvojimo zlato – rekao je Stanko Dimitrić. 
 
Dvojica talentovanih rukometaša prve rukometne korake načinili su u Zrenjaninu, redovima Proleter Naftagasa, čije će boje možda braniti i u predstojećoj sezoni, s obzirom da su u potrazi za angažmanom.
 
 
- Rukomet je sport sa dugom i slavnom tradicijom u našem gradu i Gradska uprava pokušava da uspostavi balans između velikih potreba koje ovaj sport iziskuje i mogućnosti koje u ovom trenutku, kao grad, imamo – kaže Zlatana Ankić, resorna članica Gradskog veća. Ona ističe da se pokušava, u saradnji s Pokrajinom i Republikom, probuditi "studentski" sport i to je, po njenim rečima, populacija koja je do sada bila zapostavljena.
- Bavili smo se školskom decom, vrhunskim sportom, klubovima, a ta deca, koja su bila na Univerzitetu i nisu se bavila sportom, nekako su "ispala iz sistema". Sada se ponovo ulaže u univeritetski sport, možda je to pomalo komplikovano zbog preplitanja nadležnosti, ali, s druge strane, i može biti dobro, jer će "mnogo ruku moći da pruži po nešto" – slikovito je pojasnila ovu oblast sporta Zlatana Ankić.