Rukometaši iz Štrpca posetili Zrenjanin

Članica Gradskog veća Zlatana Ankić i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura primili su u petak, u sali Gradskog veća, rukometaše iz bratske Opštine Štrpce - učenike 7. i 8. razreda Osnovne škole  "Staja Marković i članove rukometnog kluba "Štrpce".
 

 

Zlatana Ankić je pojasnila da su rukometaši u poseti Opštini Žitište, a da je to ujedno bila prilika da se upoznaju i sa našim gradom. U opštini Žitište domaćin im je bio Duško Kočalka, humanista i sportski radnik.

 

  

 

- Nakon večerašnjeg prijema sportisti iz Štrpca će u Osnovnoj školi  "Žarko Zrenjanin" održati prijateljsku utakmicu sa vršnjacima iz Rukometnog kluba "Proleter". Sve je ovo prijateljskog karaktera i smisao njihovog dolaska jeste da vide Vojvodinu, da Vojvođani vide decu iz Štrpca i da te veze, koje već postoje, učvrstimo i još više ojačamo – navela je Ankić.

 

 

Na čelu delegacije iz Štrbca bio je Ljubiša Raičičević, podpredsednik tamošnjeg sportskog saveza i predsednik RK "Štrbce“. Sa njim je bio i pomoćni trener u klubu Slavko Keci, a prijemu u Gradskoj kući prisustvoali su i predstavnici Rukometnog kluba „Proleter“, sekretar Ivana Pažin i trener mlađih kategorija Darko Radlinski.

Račićević, kaže da će dvadeset i dvoje rukometaša, koji su u Žitištu od ponedeljka, u Štrpce poneti predivne utiske.

 

 

- Ja sam već u nekoliko navrata dolazio, ali deca su ovde prvi put i oduševljena su. Imali smo prijateljske utakmice sa decom iz susednih sela, imamo tri puta dnevno treninge, bili smo na utakmici Proleter – Pančevo i zaista se zahvaljujemo na ovom prijemu i želji da posetimo Zrenjanin – rekao je Račičević napomenuvši da RK "Štrpci“ okuplja 130 članova.

Pre samog početka utakmice između rukometaša iz Štrpca i  Zrenjanina trener RK „Proleter“ Darko Radlinski uručio je klubski dres predstavnicima kluba iz Štrbca. Iako rezultat u ovom susretu nije bio u prvom planu, slavili su Proleterovi igrači.