Investitori potpisali ugovore o kupovini zemljišta

Predstavnici firme “Ekometal komerc”, Kompanije “Gomeks”, kao i ruske “Kraun” potpisali su danas sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem ugovore o kupovini zemljišta u industrijskoj zoni u našem gradu.
Preduzeće "Ekometal-komerc" iz Novog Sada kupovinu građevinskog zemljišta od 32 ara iskoristiće za proširenje postojećeg placa u cilju povećanja postojećeg kapaciteta i proširenja delatnosti na otkup i skladištenje elektronskog otpada za koji mora imati sagrađen objekat po Zakonskim propisima. U okviru investicije biće izgrađen objekat za demontažu motornih vozila sa skladišnim prostorom, kao i objekat za skladištenje obojenih metala.

 

 

 

Dragomir Rosić vlasnik i direktor ove firme, koja posluje od 1998. godine, kaže da je namera o proširenju kapaciteta postojala godinama unazad jer su uslovi za poslovanje bili neadekvatni. Na kupljenom mestu biće izgrađen objekat za demontažu vozila i elektronskog otpada. Kako je rekao firma trenutno zapošljava 13 radnika, a sa novim objektom taj broj će biti veći.

 

 

 

Kompanija "Gomeks" se, u skladu sa svojim razvojnim projektima i usvojenom strategijom širenja maloprodajne mreže, odlučila na kupovinu još jedne parcele u sklopu nove zrenjaninske industrijske zone. Kako se ova parcela naslanja na već kupljenu, na kojoj je sagrađen Rashladno-distributivni centar, ovom investicijom će se dobiti i značajan sinergijski efekat objedinjavanja proizvodno-distributivnog kompleksa. Kao i ostale investicije "Gomeksa", i ova za cilj ima podizanje kvaliteta snabdevanja maloprodajne mreže i povećavanje proizvodno-distributivnih kapaciteta koje ovo proširenje nužno mora da prati, a sve u cilju boljeg zadovoljenja potreba potrošača. 

 

 

Planiran početak radova je uslovljen realizacijom već započetih investicija u širenje mreže, kao i usvojenim planom rekonstrukcije najznačajnijih objekata u gradu Zrenjaninu. Želja predstavnika "Gomeksa" je da se cela investicija okonča u toku ove godine.
Dragan Ranisavljević koji je potpisao ugovor, je rekao da je proširenje kapaciteta nužno usled proširenja maloprodajne mreže koja je već odavno prešla okvire Vojvodine.

 

 

Ugovorom o kupovini građevinskog zemljišta realizuje se izuzetno značajna investicija u segmentu prehrambene industrije, projekat "Kraun Srbija", čija je vrednost 8 miliona evra. Investitor dolazi iz Rusije, ima izvozno orijentisan proizvodni program, a s obzirom da se radi o projektu iz oblasti prehrambene industrije, on će se odraziti i na poljoprivredni sektor u gradu Zrenjaninu, jer će se angažovati kooperanti na otkupu sirovina.  

 

 

Gradonačelnik Janjić je nakon potpisivanja ovih ugovora izrazio zadovoljstvo i istakao da će ugovora sa investitorima zainteresovanim za ulaganje u naš grad biti i u narednom periodu i da će to stvoriti uslove za zapošljavanje Zrenjaninaca.

- Izuzetno mi je drago što su potpisani ugovori sa novim investitorima,  posebno sa domaćim investitorima, a zadovoljstvo je veće jer je reč o ljudima koji već uspešno posluju u našem gradu i koji imaju volje i želje da ulažu i dalje, nadam se da će takvih investitora biti i više. Zadovoljstvo je veće jer Zrenjanin vide kao grad sa perspektivom. Hteo bih da se zahvalim zaposlenima u Gradskoj upravi koji su se pokazali kao veoma ekspeditivni, posebno od 1. marta, kada je stupio na snagu novi zakon - rekao je gradonačelnik. 

 

 

On se zahvalio i članovima Gradskog veća, ali i odbornicima u Skupštini grada koji, kako je naveo, nemaju problem da dođu na vanredne skupštinske sednice i pokažu odlučnost.

- Zahvaljujem im se i što pokazuju da je u gradu na vlasti ozbiljna administracija koja neće dozvoliti da investitori čekaju duže nego što se to zakonskim propisima mora. Mislim da se u gradu pravi dobar poslovni ambijent, očekujemo još investitora jer nam je želja da zaposlimo Zrenjanince, budući da nam je to najveći problem - rekao je on.