''Levi 9'' obeležio 10 godina postojanja

"Levi9", kompanija koja je zajedno sa Gradom Zrenjaninom i Tehničkim fakultetom "Mihajlo Pupin",  učestvovala u realizaciji projekta "Edukacijom do posla", obeležila je deset godina svog postojanja druženjem sa studentima u holu tog  fakulteta.

 

Projekat "Edukacijom do posla" podrazumevao je obuku 40 programera za potrebe kompanije "Levi9" i  finansiran je sredstvima Ministarstva omladine i sporta i Grada Zrenjanina.

 

 

Prema rečima prodekana za nauku Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin", prof.dr Branka Markoskog, aktivnosti fakukteta na ovom projektu su završene i trenutno se realizuju aktivnosti od strane kompanije "Levi9" koje će trajati do početka maja, kada će biti i obavljeno završno testiranje studenata. 

 

"Naš cilj je da što više mladih ljudi upiše ovaj fakultet i posle završetka studija ostanu u Zrenjaninu, jer ih, na neki način, čeka sigurno zaposlenje, a mi se nadamo da će u narednom periodu doći još ovakvih kompanija u naš grad." - rekao je Markoski.

 

"Danas smo obeležili, zajedno sa studentima, naših jubilarnih 10 godina, ali isto tako smo studentima predstavili mogućnosti zaposlenja i prakse u našim kancelarijama u Zrenjaninu, i naravno, mogućnost da postanu stipendisti naše kompanije. Pored zabavnih sadržaja, prezentovali smo i novu kviz-igru koju je napravio "Levi9" tim  i koja se može preuzeti sa "Google Play" prodavnice. Na taj način studenti mogu da provere svoje znanje vezano za programiranje, ali i da se zabave" -  izjavila je Dušica Ljubojević, zadužena za ljudske resurse u kompaniji "Levi9".

 

Prema njenim rečima, "Levi9" trenutno ima preko 300 zaposlenih u kancelarijima u Novom Sadu i Zrenjaninu.

 

"Želja nam je da trenutni broj zaposlenih, kojih je 19 u Zrenjaninu, udvostručimo do kraja godine. Što se tiče saradnje sa fakultetom, imamo velike ambicije, budući da je veliki broj naših zaposlenih u kancelariji u Novom Sadu završio studije upravo na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu" - istakla je ona.

 

  

 

Doskorašnji student Tehničkog fakulteta, koji je među prvih pet zaposlen u zrenjaninskoj kancelariji "Levi9" kao programer, Strahinja Jović,  istakao je da je zadovoljan radom u ovoj kompaniji i da očekuje da će još njegovih kolega i studenata ovog fakulteta dobiti priliku da se nakon uspešno završene obuke i zaposli.

 

Na pitanje da li je dovoljno samo završiti fakultet kako bi se pronašlo zaposlenje, Strahinja ističe da fakultet daje dobru osnovu, ali da je neophodan svakodnevni rad na usavršavanju sopstvenog znanja.