Rekonstrukcija putne mreže i završetak fiskulturne sale u Aradcu

U sklopu najavljenih poseta mesnim zajednicama u gradu i naseljenim mestima, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i zamenik gradonačelnika Saša Santovac obišli su danas Aradac i tom prilikom razgovarali sa predstavnicima Mesne zajednice “Aradac”.

Bila je to prilika i da obiđu delove sela gde su nedavno asfaltirane ulice, kao i osnovnu školu “Bratstvo jedinstvo” gde su u toku radovi na izgradnji fiskulturne sale.

 

 

Gradonačelnik Janjić je rekao da su on i njegovi saradnici upoznati sa problemima koji tište meštane Aradca i da su već sa "Direkcijom za izgradnju i uređenje grada" urađeni poslovi na afaltrianju ulice i kvalitetnom krpljenju udarnih rupa, na šta je i bilo najviše pritužbi.

- Ovde imamo jedan dodatni problem, a to je izgradnja fiskulturne sale koja već dugo traje. Međutim, ja sam siguran da će radovi i biti završeni ove godine. Imamo novog izvođača i malo nam treba da radove završimo i fiskulturna sala bude spremna za korišćenje. Grad je obezbedio sva sredstva za završetak sale. Očekujem da će u novoj školskoj godini đaci u ovom mestu imati kvalitetnu fiskluturnu salu kakvu i zaslužuju.  - rekao je gradonačelnik Janjić i dodao da je fiskulturna sala pored održavanja časova fizičkog vaspitanja preduslov i za organizovanje i drugih aktivnosti.

 

 

- Očekujem i da će otvaranjem ove fiskulturne sale biti i oformljeni novi sportski klubovi, jer naša je strategija da decu sklanjamo sa ulice, pre svega angažujući ih u sportu - dodao je on.

Direktor škole Valeri Dragan rekao je da ovu školu pohađa 278 učenika koji časove fizičkog vaspitanja rade u maloj, neuslovnoj sali i na seoskom igralištu.

- Od kada je započeta izgradnja sale nikada nije postojao problem u novcu, već u ljudima koji su ušli u ovaj posao, naknadni i dodatni radovi koji su nam svima zagorčali život. Uzeli smo drugu firmu koja u narednih petnaestak dana treba da stupi i završi salu za narednih 45 dana - rekao je Valeri.

 

 

 

U poseti Aradcu bio je danas i Direktor "Direkcije za izgradnju i uređenje grada" Goran Kravarušić koji je rekao da je završena kompletna rekonstrukcija putne mreže, odnosno da su pokrpljene sve udarne rupe u tom selu i navučen je sloj asfalta u Ulici Đure Jakšića u dužini od 300 metara.

 

 

 

- Vrednost tih radova iznosila je oko 7 miliona dinara, 5 miliona dinara za Ulicu Đure Jakšića, a ostatak je uložen u rekonstrukciju putne mreže. U razgovorima sa predstavnicima mesne zajednice iskazana je potreba i za novim asfaltiranjem i očekujem da će ove godine u Aradcu biti još radova - rekao je Kravarušić.

Predsednik Saveta Mesne zajednice “Aradac” Nikola Josimov kaže da je Savet mesne zajednice zadovoljan sa onim što je ovog proleća urađeno.

 

 

- U najavi su i radovi za kanale za atmosfersku kanalizaciju, jer imamo par gorućih mesta, da više ne brinemo hoće li padati kiša ili ne. Kako je i rečeno, asfaltiranja će biti još jer za to i postoje projekti. Imamo velikih planova, a uskoro nas očekuje veliki festival na kome će se predstaviti vinari, kobasičari i razna drga udruženja. Festival će biti održan 30. maja i biće prodajnog karaktera - rekao je Josimov.