U industrijskoj zoni i "Rakić plast", "Fulgar" se proširuje

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je danas ugovore o kupovini građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni "Jugoistok" sa predstavnicima preduzeća "Rakić Plast" doo i "Fulgar East" doo.
Gradonačelnik Janjić je istakao da je potpisivanje ugovora kruna rada u prethodnom periodu na promociji grada i industrijskih zona i podsetio da su i juče potpisani i ugovori o kupovini zemljišta sa firmama “Ekometal komerc” i Kompanijom “Gomeks”, kao i sa ruskom firmom “Kraun".

 

 

- Šest investitora u jednom trenutku je sjajna vest za Zrenjanince. Posle prvomajskih praznika očekujemo i dolazak italijanske kompanije Tehnostruture koji žele da počnu izgradnju fabrike ove godine - rekao je on i dodao da će u tim fabrikama biti stvoreni uslovi za zapošljavanje preko 300 radnika i da su neke od ovih firmi već izrazile želju da odmah krenu sa planom za proširenje.

"Rakić Plast" je firma specijalizovana za proizvodnju najlonskih vreća sa patent zip zatvaračem. Po rečima Siniše Rakića, vlasnika i direktora ove firme, proizvodi su visokog kvaliteta izrade, ekološki prihvatljivi, izrađeni od specijalne plastične sirovine LDPE (Low Density Polyethylene).

 

 

- Planiramo da izgradimo proizvodni pogon jer smo do sada bili u zakupu. Do sada smo imali dva zaposlena radnika, ali proširenjem kapaciteta planiramo da zaposlimo još radnika - rekao je on i dodao da se proizvodi te firme izvoze u Sloveniju, Makedoniju, Albaniju, BIH, Hrvatsku, a postoje i zahtevi iz Italije i Rusije, međutim, za to su potrebni nova oprema i novi pogoni.

Prilikom potpisivanja ugovora sa Karlom Adlofom Perosijem, direktorom “Fulgara” Janjić je istakao da je ovo četvrto po redu proširenje proizvodnih pogona i da je ta italijanska kompanija potvrda da u našem gradu postoje odlični uslovi za poslovanje.