Vikend u centru - Dan pobede uz ''Riblju čorbu''

Deveti maj, Dan pobede nad fašizmom i sedamdeseta godišnjica od okončanja Drugog svetskog rata, biće u subotu u Zrenjaninu obeležen nizom manifestacija, a osim odavanja pošte žrtvama fašizma u našem gradu i prigodnih skupova, tačno u podne, u centru Zrenjanina, biće održan koncert jedne od najpopularnijih domaćih rok-grupa – "Riblje čorbe".
 
Bora Đorđević, Miša Aleksić, Vicko Milatović, Vidoja "Džinžer" Božinović i Nikola Zorić, sadašnja postava legendarne "Čorbe", nastupiće u okviru programa "Vikend u centru", a uz naše sugrađane i njihove goste, na koncertu se očekuje prisustvo brojnih učesnika velikog moto-skupa koji u Zrenjaninu počinje dan ranije u organizaciji moto-kluba "Panonski vukovi".
 
 
"Riblja čorba", jedan od naših najdugovečnijih, ali i najkontroverznijih rokenrol sastava, karijeru dugu, sada, već 37 godina, započeo je 3. septembra 1978. godine koncertom u bašti Doma omladine u Elemiru. Nije prošlo dugo od tog nastupa nadomak Zrenjanina anonimnih rokera, do prave histerije na koncertima u tada najvećim jugoslovenskim dvoranama i ogromne popularnosti koja, uprkos različitim uzletima i padovima grupe, traje do današnjih dana.
 
Tokom duge karijere kroz grupu je prošlo 11 muzičara, a iz prve postave u njoj su ostali Bora, Miša i Vicko. "Riblja čorba" je objavila 6 singlova, 19 studijskih i 7 koncertnih albuma, uz nekoliko samostalnih izdanja pojedinih sadašnjih članova grupe i uspešne karijere nekadašnjih, poput Momčila Bajagića – Bajage, i održala preko 1300 koncerata.
 
Poslednji nastup u Zrenjaninu grupa je imala pre tačno tri godine, 12. maja 2012. godine, upravo u okviru moto-skupa koji se tradicionalno održava svake godine u ovom periodu u Zrenjaninu.