Uspešno završena besplatna obuka plivanja za predškolce iz svih naseljenih mesta

U petak, 27. maja, završena je ovogodišnja besplatna obuka plivanja za predškolce, odnosno polaznike pripremno-predškolskog programa iz svih naseljenih mesta na teritoriji Grada Zrenjanina. Osnovnu obuku plivanja, kroz upoznavanje sa tehnikama plivanja i oslobađanja od eventualnog straha od vode, prošlo je preko 400 predškolaca iz 22 seoske mesne zajednice.
 
 
Obuku se odvijala svakodnevno, tokom pet nedelja u aprilu i maju, u više grupa na gradskom bazenu. Program plivanja su sprovodili profesionalni kadrovi zrenjaninskih klubova koji su korisnici gradskog bazena (PK "Proleter", PK "Viktorija", VK "Proleter" i RK "ScubaX") po izboru Saveza za školski sport i Sportskog saveza grada Zrenjanina, koji su ujedno i nosioci projekta obuke plivanja. Za svakog polaznika obezbeđena je i učesnička diploma, kao mali znak pažnje i uspomena na ovu akciju.
 
 
Po rečima vaspitača koji su bili pratnja i podrška predškolcima, deci je ovo bilo korisno i lepo iskustvo. Pošto reči pohvale ovoj akciji stižu sa svih strana, jer se Grad Zrenjanin pobrinuo da roditelji nemaju nikakvih troškova u vezi sa obukom plivanja i prevozom, opredeljenje svih učesnika u organizaciji, kao i  gradonačelnika Zrenjanina je da se ova akcija nastavi i u narednim godinama.