"Banatska priča" deseti put na Bagljašu

Etno festival ˝Banatska priča˝ biće održan na platou i parkingu kod Mesne zajednice “Veljko Vlahović”, u subotu, 4. juna, saopštili su juče organizatori manifestacije na konferenciji za novinare održanoj u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.

 

 

Marija Janković, sekretarka MZ “Veljko Vlahović” kazala je da su ponosni na činjeniu da se ova manifestacija održava deseti put i što se svake godine beleži veći broj izlagača i posetilaca.

Kako je navela, zahvaljujući podršcI Grada Zrenjanina, Saveta mesne zajednice i kompanije “Gomeks”, ove godine pripremljen je bogat program, namenjen svim generacijama.

 

Program će početi u 10 časova i trajaće do 16 časova, a Boško Šerbul rekao je da su ove godine ozbiljnije pristupili organizaciji, te da će u “Banatskoj priči” učestvovati oko 150 dece i stotinak odraslih, kao i da će u programu nastupiti i 27 ansambala, ne samo iz Zrenjanina, već i drugih sredina.

 

 

Dragan Ranisavljev iz “Gomeksa” ukazao je da se ta kompanija rado uključuje u sva dešavanja koja će, naveo je, iz Zrenjanina preneti lepe vesti. “Banatska priča” je upravo to, istakao je, i ona je postala svojevrsni brend naselja Bagljaš.

Predsednica Saveta MZ “Veljko Vlahović” Snežana Uzelac pozvala je sve da posete festival i kazala da ova mesna zajednica prepoznaje i neguje vrednosti, kulturu i običaje Banata.   

Organizatori manifestacije su Asocijacija za razvoj “Bagljaš” i mesna zajednica “Veljko Vlahović”.