Karavan omladinskog preduzetništva u Zrenjaninu

Privredna komora Srbije, Regionalna privredna komora Zrenjanin i Privredni forum mladih, uz podršku Ministarstva privrede Republike Srbije organizovali su danas Karavan omladinskog preduzetništva – Privredni forum mladih 2016. u prostorijama zrenjaninske komore.

Dušan Korunoski savetnik u Ministarstvu privrede Republike Srbije podsetio je da je ova godina proglašena za godinu preduzetništva i da to ministarstvo sprovodi i mere koje pomažu mladim preduzetnicima.

 

 

Današnjem skupu prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić koji je naveo da Grad sprovodi akcije i realizuje projekte za osnaživanje mladih, a da "Godina preduzetništva" praktično olakšava sporovođenje tih aktivnosti.

- To su pre svega specifični projekti koje radimo za mlade kako bismo ih osnažili i usmerili ka privatnom ili realnom sektoru - rekao je Radišić.

 

 

U sklopu današnje panel diskusije govorilo se o preduzetništvu mladih kao razvojnom potencijalu Srbije, a zatim je održana radionica "Od ideje do realizacije – kako napisati projekat i biznis plan".

Cilj "Karavana omladinskog preduzetništva – Privredni forum mladih 2016" je da se mladi širom teritorije Republike Srbije u „Godini preduzetništva“ edukativnim i informativnim programom upoznaju sa mogućnostima i izazovima osnivanja i uspešnog vođenja sopstvenih preduzeća, što će omogućiti otvaranje novih radnih mesta, smanjiti njihovu nezaposlenost i doprineti jačanju privrede Srbije.