Nastavak izgradnje trotoara na Gradnulici - radovi u Niškoj i Ljube Grujića

Nastavljeni su radovi na obnovi infrastrukture na teritoriji mesne zajednice "Gradnulica" i u toku je rekonstrukcija trotoara u ulicama Niškoj i Ljube Grujića. Ti radovi nadovezuju se na one s početka građevinske sezone, kada je izgrađen novi trotoar u Ulici Ljubinke Vukov.
 
Stanovnici Niške ulice ne kriju zadovoljstvo što su, 52 godine od poslednjih sličnih radova, dobili nov, kvalitetan trotoar. U ove radove uloženo je 1,5 miliona dinara, a izvođač je zrenjaninska "Eko gradnja".
 
 
Radove u Niškoj danas je obišao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, naglasivši da izborni proces nije uticao na komunalne aktivnosti, da se radovi izvode u nesmanjenom obimu na više gradskih lokacija, kao i da realizacija velikih infrastrukturnih projekata tek predstoji.
- Izdvajamo značajna sredstva za obnavljanje dotrajale i izgradnju nove infrastrukture i ovi radovi na Gradnulici deo su tih aktivnosti. Došao sam, pre svega, da se uverim da li su naši građani zadovoljni onim što radimo i drago mi je što su reakcije pozitivne i što oni vide da ima dosta promena. Mislim da su nam zato i ukazali poverenje da vodimo grad još četiri godine - istakao je Janjić i nabrojao najznačajnije radove na saobraćajnoj infrastrukturi koji se očekuju u narednom periodu.
 
 

- To su, pre svega, sanacija puta Zrenjanin-Novi Sad do Žabaljske raskrsnice, sanacija i drugačija regulacija Ulice Nikole Pašića i Beogradske u samom gradu i nastavak gradnje obilaznice, koji podrazumeva početak izgradnje mosta preko Begeja - naznačio je gradonačelnik Zrenjanina. 
 
Predsednik Saveta MZ "Gradnulica" i odbornik u Skupštini grada Zrenjanina Siniša Vukić kaže da radovi u dve ulice podrazumevaju kompletnu rekonstrukciju trotoara.
- Trotoari koji su do sada postojali u jednom delu ovih ulica postavljeni su 1964. godine i od tada nisu obnavljani. Ovim radovima zaokružujemo jednu celinu, jer smo pre dva meseca završili izgradnju trotoara u susednoj Ulici Ljubinke Vukov, sada smo u Niškoj i nastavljamo u Ljube Grujića, do Resavske ulice.
 
 
On je napomenuo da se na teritoriji Gradnulice radovi trenutno izvode i u Takovskoj, odnosno delu ulice od Manastirske do Prvomajske, a da je dobijena i građevinska dozvola za izgradnju atmosferske kanalizacije u Grobljanskoj ulici, te da se može očekivati realizacija i te značajne investicije, vredne oko 15 miliona dinara. Takođe, kao jedan od problema, Vukić je označio i kanalizacione šahtove u Ulici cara Dušana.
- Intenzivno o tome razgovaramo sa predstavnicima "Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" i "Vodovod i kanalizacija" i siguran sam da ćemo taj problem uspešno rešiti u narednom periodu - kazao je predsednik Saveta MZ "Gradnulica".