Obeležen Međunarodni dan joge u našem gradu

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je za Međunarodni dan joge proglasila 21. jun.

Organizator Međunarodnog dana joge u Srbiji je Ambasada Indije, koja u saradnji sa gradskim vlastima, brojnim organizacijama i školama joge priprema aktivnosti širom Srbije.

Budući da je ove godine 21. jun radni dan odlučeno je da se glavna proslava održi u nedelju, 19. juna.

 

 

 

U Zrenjaninu je ovaj veliki dan, i ove godine, obeležen zajedničkim vežbanjem u Gradskoj bašti u nedelju, 19. Juna a sa vežbama se počelo već u ranim jutranjim satima, tačnije u 7 sati ujutru, u skladu sa Joga protokolom po preporuci Ambasade Indije.

 

   

 

Organizator Međunarodnog dana joge u Zrenjaninu bio je Grad Zrenjanin te je i ove godine vežbama prisustvovao i aktivno učestvovao, pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

On se u svom kratkom obraćanjanju zahvalio svima koji daju svoj doprinos obeležavanju ovog dana ali je i istakao da je važno da uvek kao grad, omogućimo svim našim sugrađanima, koji to žele, da pošalju poruku mira i hramonije.

Duško Radišić je podsetio da smo i ove godine imali punu saradnju Ambasade Indije ali i direktno same ambasadorke i da će se ova saradnja proširiti i na druge oblasti pored kulture i obrazovanja.

 

 

 

Domaćin ovog skupa je bila Jelena Nikolić – Instruktor Art of living fondacije.

“Zahvalna sam što smo se danas okupili da obeležimo međunarodni dan Joge u Zrenjaninu, što Zrenjanin pokazuje da je pored toga što je grad sporta i grad Joge. Zahvalna sam svakoj duši koja je došla danas da svjim prisustvom uveliča ovaj svetski događaj u našem gradu”

 

 

 

“Joga je povezivanje sa istinom. Dimenzija koju joga ima je veza sa onim što jeste. Um se bavi onim što nije, a joga ide izvan ograničenja uma i povezuje se sa onim što jeste - a to je istina.” rekao Šri Šri Ravi Šankar, osnivac fondacije The Art of Living, u ovogodisnjem obraćanju povodom Međunarodnog dana joge.