Osnovci škole ''Đura Jakšić'' pobednici današnjeg ''Olimpijskog karnevala''

Na Trgu slobode održan je danas “Olimpijski karneval”, šesti po redu, od ukupno devet, koji organizuju Vojvođanska banka i Olimpijski komitet Srbije.

Učesnike je pozdravio gradonačelnik Čedomir Janjić koji je rekao da nema boljeg i zaslužnijeg grada od Zrenjanina u kome je trebalo organizovati ovakav događaj.

 

 

- I na prošlim i pretprošlim Olimpijskim igrama, mnogi su Zrenjaninci učestvovali i osvajali nagrade, učestvovaće i ubuduće, a to je samo dokaz da se ovde dobro radi, kako sa vama najmlađima, tako i sa vašim starijim drugarima koji se bave sportom - rekao je  gradonačelnik uz želju da naši olimpijci osvoje što više medalja.      

Tokom današnjeg programa upriličeno je i druženje sa našim olimpijcem Anjom Crevar, reprezentativkom u plivanju, članicom Olimpijskog tima Srbije za Rio 2016, samba plesačicama i kapueristima.

 

 

Održano je i takmičenje za učenike pet osnovnih škola iz našeg grada, a najuspešniji su bili osnovci iz škole “Đura Jakšić”. Inače, ovo takmičenje će učenicima od I do IV razreda, dati priliku da se zajedno sa vršnjacima iz ostalih osam gradova takmiče i, kako je najavio Milan Lisov, direktor filijale Vojvođanske banke u Zrenjaninu, pokušaju za svoju školu da osvoje nagradu u vrednosti od 100.000 dinara, koju dodeljuje Vojvođanska banka, zvanična banka Olimpijskog tima Srbije.

 

 

“Olimpijski karneval” je manifestacija, čiji je cilj promocija Olimpijskog tima Srbije i priprema ispraćaja olimpijaca za put na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Karnevalsku atmosferu, koja je simbol Rija – domaćina Olimpijade 2016, u gradove Srbije donose samba plesačice i kapoeristi iz Centra brazilske kulture. Posle Bečeja, Bajine Bašte, Vranja ,Ivanjice, Pirota , Zrenjanina, “Olimpijski karneval” je planirano da se održi i u Šapcu, Smederevskoj Palanci i Paraćinu ...

 

 

Stanovnici ovih gradova, a posebno oni najmlađi, imaće priliku da se zabave i druže sa članovima Olimpijskog tima Srbije. Pored zabavnog i sportskog dela  “Olimpijski karneval” za učenike osnovnih škola ima i takmičarski karakter, tako da će pobednička škola na nivou svih gradova, osvojiti nagradu u sportskoj opremi u vrednosti od 100.000 dinara koju daruje Vojvođanska banka, koja je zvanična banka olimpijskog tima Srbije već četvrti olimpijski ciklus za redom.