Predškolci plesali na Trgu slobode

Sedam stotina budućih prvaka danas je na Trgu slobode odigralo zajednički ples, pod nazivom "Zdravo svete", uz podršku svojih vaspitača i koordinatorke plesa Nikolete Vidaković.
 
Predškolci obučeni u crvene i zelene majice, sa rukavicama u istim bojama, a uz muziku, aranžman i tekst Marka Pejčića i Igora Dunđerskog, prikazali su uvežbane korake, zabavili brojnu okupljenu publiku i simbolično obeležili početak školskog doba.
 
 
 
Prema rečima autorskog dvojca, u želji da deca plešu uz taktove klasične kompozicije, za numeru "Zdravo svete, još uvek sam dete" iskorišćena je tema iz "Krcka Oraščića" P.I. Čajkovskog, za šta je kasnije urađen i tekst.
 
Pre nastupa, gradonačelnik Čedomir Janjić pozdravio je najmlađe Zrenjanince, istakavši da je ovo još jedna lepa slika našeg grada:
- Mi smo danas veoma ponosni na vas, želim vam srećan polazak u prvi razred, a vašim roditeljima da uživaju u svakom trenutku sa vama - rekao je Janjić.
 
 
 
U plesu su učestvovala deca iz 16 vrtića iz Predškolske ustanove Zrenjanin, a koreografiju su spremali prethodna dva meseca.
 
Grad Zrenjanin je po prvi put organizovao ovaj događaj, po ugledu na, sada već tradiconalni ples zrenjaninskih maturanata, sa željom da se predškolci na trgu, istim povodom okupljaju i narednih godina.
 
 
 
Kako je naglasila koordinatorka plesa, plan je da se već sledeći put uključe i vrtići iz 22 naseljena mesta:
- Ovo je jedinstveni projekat Grada Zrenjanina, mi smo ga naravno zaštitili kao autentičan. U saradnji sa Gradom i u razgovoru sa gradonačelnikom proistekla je ideja za ples predškolaca koju smo dalje realizovali. Takođe, želeli smo i da muziku i tekst urade ljudi iz našeg grada. Za sledeću godinu najavljujemo još zanimljiviju organizaciju, sa decom iz hora i uz muzičke instrumente na bini i nadamo se da će se uključiti i predškolci sa cele teritorije Grada. Opšti utisak je da je svima, od uzbuđenja, "zastala knedla u grlu" - zaključila je Vidaković.