Projekat MORAL - NEKAD I SAD

Projekat "Moral - nekad i sad" se sprovodi u organizaciji "Udruženja pedagoga i psihologa Srednjobanatskog okruga", a u saradnji sa institucijama kulture u našem gradu: istorijskim arhivom, muzejom i bibliotekom.
 
 
 
Projekat "Moral - nekad i sad" koji upravo započinjemo, takođe, finansira Grad Zrenjanin. Projekat su osmislile i realizuju Jasmina Hajder (psiholog u OŠ "Servo Mihalj" i član Udruženja), Bojana Popov (psiholog u OŠ "Servo Mihalj" i član Udruženja) i Edita Satler (profesor razredne nastave u OŠ "Servo Mihalj", instruktor aktivnog učenja i saradnik na projektu). Naš projekat se bavi povezivanjem institucija (škola, biblioteke, istorijskog arhiva i muzeja) tako što bi svaka radionica bila organizovana u drugoj instituciji, a za cilj bi imala jačanje moralnih vrednosti kod dece uzrasta od 10 do 12 godina kroz upoznavanje prošlosti (muzej i arhiv) i književnosti (biblioteka) i njihovo poređenje sa vremenom u kom živimo.
 
 
U projekat su uključena deca iz tri gradske osnovne škole: OŠ "Servo Mihalj" (prigradska sredina), OŠ "2. oktobar" (gradska, urbana sredina) i OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" (gradska, tradicionalna sredina). Decu, učesnike na projektu, su odabrali psiholozi i pedagozi u saradnji sa učiteljima i nastavnicima. Ova deca su opažana kao potencijalne vođe, primerni i pravedni. Očekuje se da oni postanu inicijatori i promoteri ponašanja i akcija koje su u skladu sa najvišim kulturnim i moralnim standardima.
 
 
U ponedeljak 20.6.2016. sa početkom u 18 časova u multimedijalnoj sali Gradske kuće održana je prva radionica. Tada smo imali priliku da se bliže upoznamo i decu i roditelje uputimo u našu ideju i koncept rada na jačanju moralnih vrednosti naših polaznika.