"Vaznesenjski dani" na Bagljašu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović prisustvovali su danas, sa svojim saradnicima, programima organizovanim u sklopu manifestacije “Vaznesenjski dani” u naselju Bagljaš - najpre svetoj arhijerejskoj liturgiji koju je u hramu Vaznesenja Gospodnjeg služio njegovo preosveštenstvo episkop banatski Nikanor, gde je gradonačelnik Janjić bio kum slave, zatim nastupu dece iz vrtića “Bambi” i hora II5 i II6 škole "Petar Petrović Njegoš", kao i svečanoj sednici Saveta mesnih zajednica “Veljko Vlahović” i “Sonja Marinković”.

 

 

- Danas je veliki praznik za sve pravoslavce, kao i ovde na Bagljašu. Prisustvovali smo prelepoj liturgiji u našem novom hramu, i zaista, moram da ponovim, nama je posle dve stotine godina pripala ta čast da gradimo ne jedan, već dva hrama Srpske pravoslavne crkve ovde u gradu i mislim da smo svi na to ponosni - rekao je Janjić.

 

 

On je izrazio zadovoljstvo što je na današnjoj svečanoj sednici doneta jednoglasna odluka da se ovaj praznik proglasi slavom Bagljaša, odnosno obe mesne zajednice.

- Želim svim stanovnicima naselja Bagljaš srećnu slavu i prosperitet u narednom periodu - rekao je još gradonačelnik Janjić.

 

 

Vesna Jozo, zamenica predsednika Saveta mesne zajednice “Veljko Vlahović” kazala je da su na današnjoj sednici dodeljene i Vaznesenjske plakete zaslužnima za afirmaciju i razvoj Bagljaša - Jasmini Tutorov, zaslužnoj što se ovaj deo grada “kulturno probudio” i Slobodanu Raičeviću, golmanu futsal reprezentacije Srbije, zahvaljujući kome se o Bagljašu čulo i šire.  

 

 

- Bagljaš je najmnogoljudnije naselje i mnogo toga lepog se ovde dešava. Dodeljivanje nagrada zaslužnim građanima će od ove godine biti tradicionalno - navela je ona.

Večeras će u sklopu programa na platou ispred mesnih zajednica biti održan kulturno-zabavni program.