Zrenjanin najbolja lokalna samouprava u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope

Specijalna nagrada BIZNIS PARTNER 2016 dodeljena je Gradu Zrenjaninu kao najboljoj lokalnoj samoupravi u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope, a to priznanje uručeno je večeras gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću na svečanoj ceremoniji dodele Regionalne nagrade "Biznis Partner" u beogradskom hotelu “Metropol Palace”.

 

 

Pod sloganom "U biznisu, kao i u životu najvažniji je partner", kompanija Mass Media International tradicionalno dodeljuje nagradu "Biznis partner" već 22 godine, sa istim ciljem, da skrene pažnju javnosti i promoviše kompanije i institucije koje u svom poslovanju neguju dobre poslovne običaje, vode računa o društvenoj zajednici, poštuju ekološke norme.

Odluku o dodeli priznanja Gradu Zrenjaninu komisija je donela nakon iscrpne analize poslovanja velikog broja kompanija i institucija, na osnovu dobijenih predloga njihovih poslovnih partnera i rezultata nezavisnih istraživanja tržišta.

U komisiji su bili prof. dr Ilija Ćosić, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu (predsednik), prof. dr Miodrag Bulatović, Mašinski fakultet u Podgorici, prof. dr Dobrivoje Mihajlović, Fakultet organizacionih nauka u Beogradu, prof. dr Tihomir Vranešević, Ekonomski fakultet u Zagrebu i Milivoje Radovanović, generalni direktor Mass Media International.

 

 

Kako su u obrazloženju naveli, poslovnu izuzetnost Grada Zrenjanina najbolje su prepoznali i ocenili poslovni partneri, a potvrdili rezultati nezavisnih istraživanja.

“Konačna odluka doneta je na osnovu analize svih dobijenih rezultata koji su potvrdili da je Grad Zrenjanin, vodeći računa o širim društvenim interesima, lokalnoj zajednici i ekološkim imperativima okruženja, unapređenjem  infrastrukturne opremljenosti  i ubrzanjem procedura, kreirao uslove za povoljniju poslovnu klimu i ambijent atraktivan za potencijalne investitore. Na taj način Grad Zrenjanin, kao lokalna samouprava, ostvario je poseban doprinos stabilizaciji poslovne klime u Srbiji i razvoju poslovne saradnje u regionu“, navodi se u tom obrazloženju.

 

 

Predstavljajući Zrenjanin i rezultate rada lokalne samouprave, gradonačelnik Janjić je na konferenciji za novinare rekao da je u protekloj godini na teritoriji Grada Zrenjanina otvoreno više od 1.000 radnih mesta u realnom sektoru i potpisano još 13 novih ugovora sa kompanijama od kojih je jedan deo već otvorio pogone.

“Mi smo organizovali lokalnu administraciju tako da smo postali servis investitorima i na raspolaganju smo im 24 časa. Uredili smo tri industrijske zone i na raspolaganju im je preko 1.000 hektara zemljišta koje je u vlasništvu grada" rekao je gradonačelnik Janjić i ukazao da do sada nijedan investitor nije zatvorio svoj biznis, već su nastavili da rade, šire i unapređuju svoje proizvodne kapacitete.

 

 

Laureati “Biznis partner 2016” dodeljene su i dvema zrenjaninskim kompanijama - “BB Trade” i “O&M Inženjering Group”, dok su među dobitnicima nagrade “Regionalni Biznis partner 2016“ i "Telekom",  kao i kompanije iz regiona “Turkiš erlajns”, “Badel”, Rudnik soli Tuzla i "Mtel" iz Banja Luke, "Meso - promet" iz Crne Gore i drugi.

 

 

Regionalna nagrada BIZNIS PARTNER 2016

 

Kreirana pre dvadeset dve godine (1995.) da bi se skrenula pažnja javnosti na uložene napore, postignute uspehe i pozitivan doprinos kompanija u negovanju dobrih poslovnih običaja, poštovanja poslovne etike i morala i uvažavanja poslovnih partnera, klijenta i potrošača, Regionalna tradicionalna nagrada BIZNIS PARTNER je prerasla u prestižno poslovno i javno priznanje.

 

 

Dodeljuje se kompanijama i institucijama iz regiona za iskazanu poslovnu izvrsnost, etičnost i odgovornost u svim delatnostima u cilju promovisanja i podsticanja boljeg ekonomskog povezivanja i prosperiteta u regionu.  

Regionalna tradicionalna nagrada BIZNIS PARTNER 2016 namenjena je svim poslovnim subjektima iz zemalja u regionu /Slovenija, Mađarska, Rumunija, Moldavija, Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Albanija, Makedonija, Bugarska, Grčka, Kipar/  bez obzira na delatnost, veličinu i oblik vlasništva što obezbeđuje uslove da se male i srednje kompanije takmiče sa velikim biznisom.