Basketaši ''osvajaju'' Trg slobode ovog vikenda

Na Trgu slobode u Zrenjaninu će u subotu i nedelju, 16. i 17. jula, biti održan turnir u basketu “3 na 3”, pod pokroviteljstvom Košarkaškog saveza Srbije i generalnim sponzorom „Rodom“. Turnir će delom biti i prvenstvo Vojvodine, s kog će se pobednici plasirati na prvenstvo Srbije, koje se održava početkom avgusta. Pobednici državnog turnira imaće prilike da se takmiče na završnom evropskom turniru “3 x 3” u Luganu, u Švajcarskoj.
 
Na krilima poslednjeg uspeha državne reprezentacije Srbije i plasmana na Olimpijske igre u Brazil, Zrenjanin će ovog vikenda biti u znaku popularnog basketa “3 na 3”, koji će se igrati na tri terena u najstrožem centru grada, na Trgu slobode. Turnir su najavili Darko Karan, član upravnog odbora KSS i predsednik KS Vojvodine i Dejan Dimitrijević, koordinator turnira ispred Okružnog košarkaškog saveza Zrenjanin.
 
 
Darko Karan se tom prilikom zahvalio gradonačelniku Čedomiru Janjiću, na pomoći Grada Zrenjanina oko organizacije turnira i rekao da će se prvog dana turnira održati otvoreno prvenstvo Zrenjanina, na kom imaju pravo nastupa ekipe koje se nisu plasirale na ranijim takmičenjima, a izneo je i očekivanja da će učešće na turniru uzeti i ekipe iz drugih gradova.
 
Drugi dan turnira rezervisan je za otvoreno prvenstvo Vojvodine, sa već pomenutom mogućnošću za najuspešnije da nastupe potom i na prvenstvu Srbije.
 
Turnir će se igrati u nekoliko kategorija, u muškoj i ženskoj konkurenciji - seniorskoj i juniorskoj (igrači i igračice rođeni 1998. godine i mlađi). Seniorske ekipe plaćaju kotizaciju 4.000 dinara, juniorske 2.000 din, dok seniorke i juniorke ne plaćaju nastup. Obezbeđen je i bogat nagradni fond za najuspešnije, u koji su, pored novčanih, uključene i bogate robne nagrade.
 
Planirano je da se mečevi igraju u večernjim časovima, okvirno posle 18 časova, a tačan termin početka i završetka za oba takmičarska dana zavisiće, pre svega, od broja prijavljenih ekipa u svim kategorijama.
   
Informacije o turniru (kao i prijavljivanje ekipa) mogu se dobiti na tel. 065 533 50 82 ili putem mejla okszrenjanin@gmail.com. Prijavljivanje je moguće do petka, 15. jula, do 12 časova.