Ivana Španović evropska šampionka - čestitka Janjića i Mitrovića

Ivana Španović postala je večeras evropska prvakinja u skoku udalj, zabeleživši na Evropskom šampionatu u Amsterdamu  daljinu od 6,94 cm. Naša najbolja atletičarka dominirala je na ovom takmičenju, a donekle ju je ugrozila samo Britanka Sojers, koja je osvojila srebro sa 8 cm kraćim skokom – 6,86. Ivana Španović upisala se u sportsku istoriju Srbije kao osvajač prve zlatne medalje u atletici na evropskim šampionatima!
 
 
Čestitku šampionki uz koju je i večeras bio čitav njen sportski Zrenjanin, uputili su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović. 
 
"I ovoga puta, sada sa najsjajnijim odličjem, istorijskim za srpsku atletiku, obradovala si Zrenjanince, koji se raduju i slave večeras u tvom rodnom gradu. U ime Grada Zrenjanina, Skupštine grada i u lično ime upućujemo ti iskrene čestitke i kao šampionki Evrope još jednom od srca želimo da se s medaljom vratiš  i sa Olimpijskih igara u Riju", poručili su novoj evropskoj šampionki gradonačelnik Janjić i predsednik Skupštine grada Mitrović.