Održan turnir ''Vip Beach Masters'' prvenstva Srbije u Zrenjaninu

Na terenima postavljenim u Aviv Parku od petka do nedelje održan je peti turnir ovogodišnjeg ciklusa “Vip bič masters” prvenstva Srbije u odbojci na pesku i „Vip Beach Volley Lige”. Turnir u Zrenjaninu završen je trijumfom parova Marija Milošević/Milena Matić u ženskoj i Stefan Basta/Lazar Kolarić u muškoj konkurenciji. Učešće na turniru uzelo je rekordnih 68 ekipa, 31 u ženskoj i 37 u muškoj konkurenciji.
 
 
U finalu odbojkašica, Marija Milošević i Milena Matić savladale su Natašu Savović i Katarinu Raičević sa 2:0, po setovima 21:12 i 21:13. Bronzane medalje su osvojile Irena Drobnjak i Tijana Basić, koje su u meču za treće mesto pobedile Goranu Mrđan i Teodoru Trifunović sa 2:1, po setovima 11:21, 22:20 i 15:13. Nagrade je dodelila direktorka marketinga kompanije “Aviv Arlon” za Srbiju Danka Gladović.
 
 
U finalu odbojkaša, koje je imalo međunarodni karakter, Stefan Basta i Lazar Kolarić su savladali bugarski tandem Valentina i Georgia Bratoeva sa 2:0, po setovima 21:14 i 21:14. U utakmici za treće mesto, Siniša Antonić i Marko Nikolić pobedili su Miljana Kikovića i Nemanju Vidića sa 2:1, po setovima 21:16, 17:21 i 15:18. Nagrade je dodelio Simo Salapura, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina.
 
U okviru turnira odigrani su i mečevi “Kids lige”, gde je, u konkurenciji 13 timova, slavila ekipa “Bezimeni”, drugo mesto osvojili su “Volonteri” i treće “Trio fantastiko”. Najuspešnijima su nagrade dodelili pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić i Ivana Jovanović, iz uprave Aviv Parka u Zrenjaninu.
 
 
Učesnici “Vip bič masters” prvenstva Srbije jednoglasni su u oceni da je organizacija takmičenja u Aviv Parku donela, osim ambijenta, i sasvim novi kvalitet. Na raspolaganju su imali poseban prostor za odmor, osveženje, uslugu masaže. Nije izostalo ni interesovanje publike, uprkos činjenici da se igralo na temperaturama iznad 30 podeoka.
 
 
Posebnu draž turniru i ovoga puta dalo je učešće legende odbojkaškog sporta, Vladimira Vanje Grbića, koji je okupio 220 devojčica i dečaka u školi odbojke. Njima su odbojkašice i odbojkaši, nakon svečanogt proglašenja pobednika, delili potpisane odbojkaške lopte, poklone kompanije Aviv. Vanja Grbić družio se sa Zrenjanincima i u Vip centru, u Ulici kralja Aleksandra Karađorđevića, gde se fotografisao s njima, potpisivao kačkete i pozivao ih na druženje na novim peščanim terenima u Aviv Parku.
 
 
„Vip Beach Masters” karavan se, posle turnira u Kraljevu, Čajetini i Velikom Gradištu, Baču i Zrenjaninu, nastavlja u Somboru, Šapcu i Novom Sadu. Najuspešniji u obe konkurencije okupiće se na Adi Ciganliji u Beogradu, gde će se od 24. do 27. avgusta odigrati završni turnir.