Otvoreni gradski bazen počinje s radom u nedelju

Otvoreni gradski bazen Sportskog centra “Jug” na “Šećerani“počinje s radom u nedelju, 3. jula, u 10 časova, pošto se privode kraju neophodni infrastrukturni radovi na tom sportskom objektu, saopšteno je danas nakon posete bazenu gradonačelnika Čedomira Janjića.
 
 
On je, sa saradnicima, obišao radove koji se finalizuju, a koji su morali da se izvrše, o čemu ga je izvestio direktor zrenjaninske Javne ustanove “Sportski objekti” Bojan Mijatov.
- Izvršena je zamena oronulog cevovoda, punog oštećenja, koji je izazivao gubitak vode, a i vizuelni efekat u malom bazenu, gde su najmlađi korisnici, je bio veoma nepovoljan, jer je voda, iako hemijski i bakteriološki ispravna, bila mutna od korozije - kazao je Mijatov i dodao da te cevi, osim u manjem delu, nisu obnavljane od izgradnje bazena, 1973. godine.  
 
Mijatov je objasnio da su nepovoljni vremenski uslovi uzrokovali određene zastoje u obavljanju radova, te zbog toga nije sve završeno kako je planirano.
- Cevovod koji se radio je specifičan i može se ugrađivati samo po suvom i sunčanom vremenu i zaista smo se maksimalno trudili da ovaj posao završimo u najkraćem mogućem roku.   
 
 
Gradonačelnik Čedomir Janjić rekao je da su tokom poslednje 2-3 godine izdvojena značajna budžetska sredstva za rekonstrukciju i obnovu oba bazena Sportskog centra “Jug”.
- Ne moram posebno podsećati šta smo sve uradili na pokrivenom bazenu i mislim da je on sada jedan od lepših u Srbiji, a prošle godine smo rekonstruisali cevovod oko velikog otvorenog bazena. Ove godine smo radove usmerili na ono što je stvarno bilo u veoma lošem stanju, sanirali smo cevovod oko malog bazena i došao sam danas sa saradnicima da obiđemo te radove, da vidimo u kojoj su fazi. Insistirao sam da se radi danonoćno, i u nedelju, u 10 časova, bazen mora biti otvoren za naše građane - istakao je Janjić.
 
Posetioci bazena imaće na raspolaganju besplatni Wi-Fi, a uskoro počinje i realizacija projekta gradnje sportskih terena u okviru bazenskog kompleksa.
 
 
Na dan otvaranja, u nedelju, kao i u ponedeljak, 4. jula i utorak, 5. jula, ulaz na bazen biće besplatan. Cene dnevnih ulaznica tokom sezone neće se menjati u odnosu na prethodnu godinu - 180 dinara za odrasle, 90 dinara za decu i studente, besplatan ulaz za decu mlađu od 5 godina, a postoje i blok-ulaznice koje takođe nude određene pogodnosti. Gradonačelnik Janjić pomenuo je da će i ove godine Grad Zrenjanin nagraditi najuspešnije učenike, nosioce Vukovih diploma, besplatnom ulaznicom za bazen. 
- To je naša lepa, tradicionalna akcija koju nastavljamo i ove godine. Naravno i da se neće menjati cene ulaznica, Grad Zrenjanin plaća sve troškove funkcionisanja ovog objekta i ne želimo da to prenosimo na građane - kazao je gradonačelnik nakon današnje posete Gradskom bazenu.