Stambena izgradnja u Zrenjaninu u skladu s potrebama i zahtevima tržišta

Stambena izgradnja objekata kolektivnog stanovanja odvija se trenutno u Zrenjaninu na nekoliko lokacija i u skladu je s potrebama i zahtevima tržišta. Gradnja jednog objekta je pred završetkom, jedan se intenzivno gradi, jedan je započet, a jedna lokacija je pripremljena za gradnju.
 
 
Gradilište stambeno-poslovnog kompleksa u Ulici Jug Bogdana 
 
 
Izgled budućih objekata u Ulici Jug Bogdana 
 
Zrenjaninsko preduzeće “Maksimović-Gradnja” gradi stambeno-poslovni kompleks u Ulici Jug Bogdana 4, sa dva objekta u kojima će biti 38 stanova površine od 35-100 m2. Jedan objekat, čija je izgradnja u toku, biće spratnosti P+2+Pk i imaće u prizemlju i poslovni prostor, dok je drugi, spratnosti Su+VP+2+Pk isključivo stambeni. Završetak izgradnje prve faze, odnosno zgrade čija je izgradnja u toku, je kraj aprila 2017. godine.
 
 
Završni radovi na izgradnji stambenog objekta u Ulici Đure Jakšića
 
 
Početak radova na lokaciji u Ulici Toše Jovanovića, uz već sagrađene stambene objekte
 
Investitor još dva stambena objekta takođe je zrenjaninsko preduzeće, “Bio-Elektrik”. Dve lamele spratnosti P+2+Pk sa 32 stana u Ulici Đure Jakšića 2 privode se kraju, a u pitanju je objekat energetske klase A+. Podsećamo, kompanija “Bio-Elektrik” vlasnik je prvog energetskog pasoša odobrenog od inženjera Projektne prodaje i tehničke podrške “Ceresit” tima kompanije “Henkel Srbija” za objekat već izveden u Zrenjaninu. Energetski pasoš, odnosno elaborat koji sаdrži podаtke o energetskom rаzredu zgrаde i ukazuje na finаlnu godišnju potrošnju toplotne energije, predstavlja dokument koji značajno utiče na poboljšanje tržišta nekretnina i kvaliteta gradnje, a samim tim utiče i na cenu po kojoj će se nekretnine prodavati.
 
“Bio-Elektrik” gradi i manji stambeni objekat u Ulici Toše Jovanovića 26, sa osam stanova i poslovnim prostorom, neposredno uz dva već izgrađena objekta. To preduzeće ambiciozno planira i gradnju stambeno-poslovnih sadržaja u Ulici Koče Kolarova 20, gde je pripremljena lokacija površine 3.000 m2, ali još nije poznato kada će početi i sama gradnja na tom mestu.