Svečano uručene diplome ''Vuk Karadžić'' najboljim učenicima u školskoj 2015/16. godini

Po završetku i ove školske godine, i okončanja upisa u srednje škole i na fakultete, tradicionalno je u zrenjaninskoj Gradskoj bašti organizovana svečanost na kojoj su najboljim učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Zrenjanina uručene diplome "Vuk Karadžić". Svečanosti je, osim samih učenika, prisustvovalo i više njihovih roditelja, nastavnika i direktora osnovnih i srednjih škola, pa je Gradska bašta danas pružala zaista lepu sliku. 
 
Za školsku 2015/16. godinu, diplome "Vuk Karadžić" i priznanja za učenika generacije, zaslužilo je 174 učenica i učenika u osnovnim i 102 u srednjim školama, kao i 8 učenika u Osnovnoj i srednjoj školi “9. maj”. Učenici su nagrađeni diplomama i knjigama, a moći će i da besplatno posećuju gradske bazene do kraja ove godine. 
    
 
Najbolji zrenjaninski srednjoškolci

Najuspešnijim učenicima obratio se gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je potom i uručio diplome "Vuk Karadžić".
 
Čestitajući im na osvajanju Vukove diplome, Janjić je poručio da su oni najbolje što Zrenjanin danas ima.

- Ne može svako poneti diplomu "Vuk Karadžić", vi to vrlo dobro znate i vi ste nešto u šta treba ulagati i lokalna samouprava će se potruditi da vas podrži u daljem školovanju. Stvaramo ambijent da kada završite školovanje, kada proputujute svet, vratite se u Zrenjanin i ovde ostvarujete sve što ste zamislili dok se školujete, i profesionalno i privatno. Još jednom vam čestitam, želim uspešan nastavak školovanja i nadam se da ćete i ubuduće postizati rezulate kao do sada - rekao je gradonačelnik.
 
 
Najbolji zrenjaninski osnovci
 
Svečanost dodele nagrada i priznanja učenicima generacije i ove su godine organizovali Grad Zrenjanin i Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin", koja je za učenike obezbedila knjige.
 

Link za fotografije sa dodele diplome "Vuk Karadžić" za učenike osnovnih škola
 
Link za fotografije sa dodele diplome "Vuk Karadžić" za učenike srednjih škola