''VIP bič masters'' prvenstvo Srbije igra se od petka do nedelje u Aviv Parku

Peti vikend turnir ovogodišnjeg “VIP bič masters” prvenstva Srbije u odbojci na pesku održaće se u Zrenjaninu od petka do nedelje, 22-24. jula, na terenima u Aviv Parku. I ovoga puta, tradicionalno, biće organizovana i besplatna škola odbojke za devojčice i dečake uzrasta do 14 godina, koju vodi Vladimir Vanja Grbić, saopštili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj kući. Turnir u Zrenjaninu prvo je zvanično takmičenje nakon velikog uspeha naše reprezentacije u “klasičnoj” odbojci i osvajanja Svetske lige, pa tim još više dobija na značaju. 
 
Novinarima su se obratili generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura, direktorka marketinga kompanije “Aviv Arlon” Danka Gladović i učesnici turnira, prošlogodišnji pobednici i reprezentativci Srbije u odbojci na pesku, Milena Matić i Stefan Basta.
 
 
U ime Grada Zrenjanina i tehničkog organizatora, Sportskog saveza, Simo Salapura je rekao da je naš grad po treći put domaćin turnira prvenstva Srbije u bič-voleju, te da je, u saradnji s Aviv Parkom, odlučeno da tereni budu postavljeni upravo na toj lokaciji. On je izneo očekivanja da će zrenjaninski turnir baš iz tog razloga doneti kvalitet koji nije viđen na drugim turnirima ove sezone.
- Odbojka na pesku je sport u razvoju, sve popularniji, a najzaslužniji za to su Odbojkaški savez Srbije i Vanja Grbić, naš sugrađanin i proslavljeni odbojkaš, potpredsednik Odbojkaškog saveza i čovek direktno zadužen za razvoj odbojke na pesku. Naši reprezentativci su prošle godine prvi put učestvovali i na balkanskom prvenstvu i ostvarili određene rezultate, znamo da je bič volej i olimpijska disciplina, a ono čemu težimo je stvaranje uslova da se igra i tokom zimskih meseci, u hali - rekao je Salapura i dodao da je u Zrenjaninu odbojka razvijena, da ima dobru infrastrukturu i da iz toga mogu da proisteknu i igrači koji će se profesionalno baviti bič volejom.
 
On je pozvao sve naše sugrađane i sportiste, da dođu za vikend u Aviv Park, a one najmlađe da se uključe u školu odbojke Vanje Grbića, koja će se održati u petak i subotu od 10 i 17 časova, a u nedelju od 15 časova, uz održavanje i dečje lige, u nedelju od 10 časova.
 
 
Danka Gladović je rekla da se u Aviv Parku trude da prepoznaju kvalitetne manifestacije koje grad organizuje i daju im svoj doprinos. Ona je podsetila na izgradnju multifunkcionalnih sportskih terena koji se mogu besplatno koristiti.
- Želimo da se deca sklone sa ulica, da im se ukaže na prave vrednosti, jer smatramo da je to naša budućnost. Bez obzira što to nije naša primarna delatnost, mi u to puno ulažemo, ne samo u Srbiji, već i u Americi i Izraelu, gde kompanija Aviv posluje. Želimo da uzmemo aktivno učešće u svim dešavanjima koja su u gradu. Mi jesmo tržni centar, ali se trudimo da zaista obezbedimo različite, besplatne sadržaje za sve naše posetioce jer mislimo da je to dobar put kojim treba da idemo - naglasila je Gladović.
 
U Aviv Parku je danas počelo postavljanje dva glavna i jednog pomoćnog terena za odbojku na pesku, a kako se moglo čuti na konferenciji za novinare, tereni će, nakon turnira, mesec dana biti na raspolaganju građanima koji će moći slobodno da ih koriste.
 
 
Naši reprezentativci Milena Matić i Stefan Basta učestvovaće po treći put na turniru u Zrenjaninu i očekuju kvalitetno takmičenje u pravom sportskom ambijentu.
- Drago mi je što grad Zrenjanin svake godine nešto menja, ulaže u ovaj sport i podiže organizaciju na viši nivo, a mi ćemo se, kao igrači, potruditi da naredni vikend učinimo što boljim i publici omogućimo uživanje u igri - rekla je Milena Matić, a sličnog je mišljenja i Stefan Basta:
- Sigurno je da će ova lokacija takmičenja biti zanimljiva i doneti novi kvalitet, a ja bih iskoristio priliku da pozovem što više ljudi, pogotovu dece, da dođu i uživaju u našim mečevima, a mi ćemo se potruditi da im pružimo dobru zabavu, kako na terenu, tako i van njega i da pomognemo Vanji Grbiću tokom škole odbojke kako bi što više dece zavolelo odbojkaški sport - istakao je Basta.
 
 
Deveti ciklus „Vip Beach Mastersa - Prvenstva Srbije u odbojci na pesku“, u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije i uz podršku kompanije Huawei, počeo je 24. juna u Kraljevu, i nakon vikend turnira u osam gradova, završava se finalnim takmičenjem na beogradskoj Adi Ciganliji od 24-27. avgusta.