Dan nakon spektakla: Janjić ugostio Čolu

Regionalna muzička zvezda Zdravko Čolić produžio je boravak u Zrenjaninu dan nakon spektakularnog koncerta, a slobodno vreme iskoristio je i za neformalnu posetu Gradskoj kući, susret i razgovor s gradonačelnikom Čedomirom Janjićem.
 
 
 
Popularni pevač je, zajedno sa svojim domaćinom, još jednom prošetao Trgom slobode, sada u sasvim drugačijem ambijentu u odnosu na onaj od prethodne večeri i noći. Na prostoru gde ga je, puna tri sata, oduševljeno slušalo, gledalo i s njim horski pevalo pedeset hiljada ljudi, sada su bili samo najmlađi sportisti, učesnici odbojkaškog turnira koji se održava povodom „Dana piva“. Čolićeva pojava, međutim, ni tu nije ostala nezapažena, pa su odbojkaške lopte brzo zamenili objektivi na mobilnim telefonima mališana i njhovih roditelja koji su se, potpuno nenadano, našli u neposrednoj blizini velike zvezde.   
 
 
Poseta Zdravka Čolića Gradskoj kući protekla je u sumiranju utisaka s koncerta koji je doneo nove rekorde u interesovanju i posećenosti, kada je u pitanju manifestacija „Dani piva“. On je, odmah nakon koncerta, novinarima izjavio da mu je drago što je ponovo nastupao u Zrenjaninu nakon dvadesetak godina, da je na koncertu sve bilo dobro, da je međusobno bila lepa energija, da je vreme poslužilo i da su svi uživali i bili dobro raspoloženi.
-  To što me „kritikuju“ da imam duge koncerte potkrepiću jednom pričom nakon nastupa u pulskoj „Areni“ pre četiri-pet godina. Tada su u jednom listu ocenili da je sve na koncertu bilo sjajno, samo sat kraće da je trajao. Međutim, kada su u pitanju ovakve fešte, kao što su „Dani piva“, mislim da to nikome ne smeta – kazao je Čola i dodao da nakon zrenjaninskog koncerta ima nameru da radi i na nekim novim pesmama.
 
- Prošlo je već tri godine od poslednjih objavljenih pesama, a onaj koji se bavi ovim poslom nakon tog perioda mora imati novo izdanje. Ja nisam nikada imao duži period bez nove ploče, osim kada je bio rat i kada smo nastupali isključivo po klubovima u inostranstvu, van prostora nekadašnje države, izvodeći neke stare pesme – priseća se on.
 
 
Čolić je porodično vezan i za naše prostore, s obzirom da mu je bliska rodbina iz obližnjeg Ravnog Topolovca, o čemu je takođe ispričao jednu zanimljivost.
- Moji baba, deda, svi su tu, brojna je bila porodica. Nekad smo išli vozom Sarajevo – Beograd, pa sa „Dunav stanice“ do Zrenjanina i onda autobusom do sela. Često sam kao mali dolazio, a nekako moji prvi nastupi, o kojima nikad nisam ni govorio, su bili upravo u Ravnom Topolovcu. Bio je neki mali bioskop, gde su posle filmova organizovane igranke. Ja sam tada, s još jednim gitaristom i bubnjarom, takođe uz gitaru, pevao neke svetske hitove. Te igranke u Topolovcu preteče su nekih ozbiljnijih svirki koje su usledile u Sarajevu – priča Čola. 
 
 
Neko bi rekao, sve ostalo je – istorija. Četiri decenije traje na muzičkom i pevačkom nebu, uz bezbroj velikih hitova, mnogo albuma, megazvezda nekadašnje Jugoslavije, a sve do danas popularan je, omiljen i rado viđen na svim tim prostorima, ali i u regionalnim okvirima, u susednim zemljama. Uprkos svemu tome i slavi koja ga prati na svakom koraku, ostao je jednostavan, neposredan, spreman da i u sitne noćne sate, nakon tri sata pevanja, strpljivo odgovara na novinarska pitanja, deli autograme ili se s osmehom na licu fotografiše sa svima koji se nađu u toj prilici. Takav je bio i tokom ova dva dana boravka u Zrenjaninu, čiji su stanovnici na poklon za ovogodišnje „Dane piva“ dobili muzički događaj za pamćenje i za naslovne stranice koncertnih letopisa grada...