Festival "Lala", prilika za sklapanje novih prijateljstava

Prijem za učesnike 14. Međunarodnog festivala folklora "Lala" - iz Rusije, Rumunije, Bugarske, Slovenije i Srbije, održanog u našem gradu u sklopu manifestacije “Dani piva”, organizovan je u subotu u Baroknoj sali Gradske kuće.

 

 

Domaćim prijema bio je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, a goste su pozdravili i predsednik Organizacionog odbora festivala Radovan Rača Moldovan i sekretar Stanko Šajtinac.

 

 

Zajednička ocena, kako učesnika, tako i organizatora, jeste da je “Lala” jedan od značajnijih folklornih festivala i ujedno prilika za sklapanje novih prijateljstava i negovanje onih koji traju godinama unazad, kao što je to slučaj sa folklornim ansamblima iz Rumunije koji u naš grad rado dolaze svake godine.

 

 

Duško Radišić izrazio je zadovoljstvo što će, kako su i sami naveli, gosti iz našeg grada poneti prelepe utiske, ali i što su stigli pozivi da deca KUD “Pionir” iz našeg grada gostuju u njihovim zemljama.

 

 

- Takođe, predložili smo Rumunima da se njihov festival zove po našem, "Lala", jer nas Banat povezuje, a dobili smo i potvrdu da će upravo lala biti na obeležju nihovog festivala. Raduje me i činjenica što se sklapaju prijateljstva među ansamblima, a to i jeste bogatstvo, kao ovde kod nas, gde više od dvadeset nacija živi u skladnom suživotu - rekao je on.

 

 

Učesnici ovogodišnjeg festivala došli su iz Ruske Federacije, Rumunije, Ukrajine, Bugarske, Slovenije i naravno, Srbije, a više nego uspešan domaćin bilo je, kao i godinama unazad, kulturno-umetničko društvo "Pionir".