Fijakeri i tamburaši pozivaju Zrenjanince na ''Dane piva''

Kao i svake godine uoči početka najveće gradske manifestacije, iz Gradske bašte danas su na zrenjaninske ulice krenuli fijakeri, tamburaši i pozivari da, uz besplatno točenje piva, najave našim sugrađanima početak još jednih, 31. “Dana piva”. Povorku su i ovoga puta ispratili funkcioneri lokalne uprave, na čelu s gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i predsednikom Skupštine grada Oliverom Mitrovićem, a tradicionalnu pivsku zdravicu izrekao je glumac Prvoslav Zakovski. Nakon kraćeg zadržavanja i točenja piva na Trgu slobode, povorka fijakera krenula je u obilazak grada.
 
 
 
Gradonačelnik Čedomir Janjić još jednom je izrazio očekivanja da će ovogodišnji “Dani piva” proteći u najboljem redu.
- Očekujemo puno gostiju, nadamo se i da će vreme poslužiti, i očekujemo da se Zrenjaninci i naši gosti lepo provedu tokom “Dana piva”. Zrenjanin je lep grad, a Zrenjaninci su vredni i gostoljubivi domaćini - poručio je Janjić danas u Gradskoj bašti.
 
 
 
Fijakere su ispratili i predstavnici Turističkog centra grada Zrenjanina, čiji direktor Zoran Ljubotina poručuje da je za ovogodišnju manifestaciju pripremljen bogat i raznovrstan program.
- Pripremili smo mnogo toga dobrog, nadam se na zadovoljstvo svih. Očekujemo veliku posetu, bolju nego prošle godine. Program je pripremljen na 15 lokacija, večeras krećemo s programima na Žitnom trgu, sutra i na Trgu slobode, i sa svim onim što smo pripremili u saradnji sa Gradom Zrenjaninom. Obaveze svih u organizaciji su velike, očekujemo možda i pet stotina hiljada posetilaca, nadam se sa još boljim utiscima nego prošle godine - kazao je Ljubotina. 
 

"Dani piva" zvanično se otvaraju večeras u 21 čas na Žitnom trgu, uz zdravicu i vatromet, nakon čega sledi koncert grupe “Galija”. Prethodno, od 17 časova, na Trgu slobode, održavaju se manifestacije “Zlatni kotlić - Memorijal Đula Farkaš-Farki” i “Banatske vredne ruke”.