Igor Mirović: Ključ je u privredi i preduzetništvu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas 17. Međunarodni sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva "INOKOP 2016", koji se održava u Hali sportova "Medison", u prisustvu gradonačelnika Čedomira Janjića, predsednika Privredne komore Zrenjanin Milana Radovanovića i brojnih gostiju.

 

 

On je nakon obilaska štandova i razgovora sa izlagačima rekao da je veoma zadovoljan načinom na koji je ova manifestacija organizovana, a posebno reakcijama preduzetnika.

- Ovde je više od dve stotine izlagača iz svih krajeva, ne samo iz Vojvodine, već i susednih zemalja, sa njihovim izjavama, da su u prošlosti, što će kako očekuju biti slučaj i na ovom sajmu, sklapali poznanstva i konkretne ugovore, razvijali poslovne odnose i sopstveni biznis i širili kroz inovacije proizvodnju - rekao je Mirović.

 

 

Smisao sajma, kazao je, jeste povezivanje, razmena informacija, poslova i uspeha.

- Na nekoliko štandova bilo je veoma jasno da je posle toliko godina, posle šesnaest priredbi, ova sedamnaesta došla kao kruna rada svih organizatora. Ovo je, praktično, najveći regionalni sajam u Vojvodini i jedan od najvećih u našoj zemlji i velika mi je čast što sam bio u prilici da ovaj sajam otvorim, Poruka je veoma važna, ključ je u privredi, preduzetništvu i malim preduzećima koji sa samo malo energije iz privrede, politike, uprave mogu da opstanu i da daju novi kvalitet - zaključio je predsednik Vlade Vojvodine ukazavši i da će “Inokop” i ubuduće imati podršku.

 

 

 

Gradonačelnik Janjić je rekao da se 17. Sajam preduzetništva, inovacija i kooperacija održava u godini preduzetništva i da je to prilika da još jednom istaknemo značaj ove oblasti privrede, ne samo za razvoj Grada Zrenjanina, Vojvodine i regiona, već i cele Srbije. 

 

 

- Smisao za preduzetništvo nikada nam nije nedostajala, a imamo i dovoljno znanja i hrabrosti da poslovne ideje realizujemo u praksi. Prethodnih godina trudili smo se da promovišemo Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje i mislim da nam dobro ide. Samo prošle godine potpisali smo trinaest novih ugovora, što sa starim, što sa novim investitorima, zapošljavamo Zrenjanince, ali, nismo zadovoljni. Jer, sve dok na evidenciji postoji i jedan nezaposlen sugrađanin, nećemo biti zadovoljni. Smatram da su preduzetnici neiskorišten resurs, a Grad Zrenjanin će pružiti apsolutnu podršku da im pomogne i da zajedno pokušamo da zaposlimo naše sugrađane - rekao je gradonačelnik Janjić.

 

 

- U nadi da će sedamnaesti Sajam preduzetništva, inovacija i kooperacija doprineti ostvarenju svih pomenutih ciljeva, i uz želju da sledeći dočekamo u renovinranoj hali i lepšem ambijentu još jednom pozdravljam sve učesnike i goste INOKOP-a i želim svima prijatan boravak u našem gradu tokom ovih festivalskih dana - poručio je on. 

 

 

Predsenik zrenjaninske komore, Milan Radovanović kazao da se ideja o organizovanju ovog sajma rodila još 1994. godine u Opštem udruženju preduzetnika kako bi se ukazalo na značaj razvoja privrede.

- I tada nam je bilo jasno da i sam naziv sajma inovacija, kooperacija i preduzetništva ima neograničeno trajanje - kazao je Radovanović koji je zadovoljan odzivom i brojem učesnika i gostiju.