Koncert Zrenjaninske filharmonije muzički događaj za pamćenje

Gotovo petnaest hiljada Zrenjaninaca i njihovih gostiju ispunilo je sinoć Trg slobode i prisustvovalo muzičkom događaju za pamćenje - koncertu Zrenjaninske filharmonije. Sjajnom atmosferom i oduševljenjem publike tokom nastupa bili su iznenađeni i sami muzičari, te su dva puta izlazili na “bis”. Nisu se štedeli dlanovi, da bi na kraju izvođači bili nagrađeni ovacijama.
 
 
 
Zrenjaninska filharmonija nastupila je pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, uz soliste Anu Aleksić Šajrer - sopran, Višnju Radosav - mecosopran, Nenada Čiču - tenor, Švan Ernea i Marina Bugara, i uz vokalnu pratnju zrenjaninskog hora “Prepodobni Rafailo Banatski”, predvođenog Senkom Milisavljević. Na repertoaru su bile odabrane teme popularne filmske muzike, pa je tako publika imala priliku da čuje čitav niz prepoznatljivih melodija sa velikog ekrana, iz filmova “Dobro jutro Vijetname”, “Visoke potpetice”, “Ratovi zvezda”, “Titanik”, “Miris žene”, “Njujork, Njujork”, “Kum” i mnoge druge.
 
 
 
Koncert je Filharmonija otvorila temom Milivoja Miće Markovića iz popularne domaće TV serije i filma “Otpisani”, da bi nakon dvadesetak numera, nastup završila omiljenim “Kankanom” koji su, potom, izveli i u drugom “bisu”.
 
Poput prošlogodišnjeg, i sinoćni koncert Zrenjaninske filharmonije, slobodno se može reći, predstavljao je vrhunski muzički događaj i dokazao da može okupiti izuzetno veliki broj poklonika. Zaista sjajnu sliku pružao je sinoć ispunjeni centralni gradski trg i već sada nagovestio da ovakav koncert treba da postane tradicija manifestacije “Dani piva”, što se moglo čuti od mnogih prisutnih posetilaca.
 
 
 
Direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar izjavio je pred početak koncerta da druga godina postojanja Filharmonije donosi i drugi veliki nastup na Trgu slobode, te da je njemu i članovima Filharmonije čast što mogu da se predstave velikom broju svojih sugrađana.
- Svi su dobrodošli i drago mi je što na ovom prelepom trgu sada ima mogućnosti za ovakva muzička dešavanja. Iako ne sviram večeras u orkestru, imam veliku tremu i nadam se da će publika uživati u novom programu koji Zrenjaninci, siguran sam, do večeras nisu imali prilike da slušaju. U pitanju je filmska muzika, sa posebno pisanim aranžmanima za filharmoniju, tako da je ovo jedinstveni trenutak za zrenjaninsku publiku - rekao je Bugar.
 
Zrenjaninska filharmonija obnovila je prošle godine rad nakon šest decenija, a njenih šezdeset članova angažovano je, između ostalog, i u Beogradskoj filharmoniji, Operi Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Vojvođanskom simfonijskom orkestru i naravno, muzičkoj školi “Josif Marinković” u Zrenjaninu, gde je i ponikla većina muzičara i horskih pevača koji su nastupili sinoć na velikoj festivalskoj bini na Trgu slobde.