Održana 2. sednica Gradskog veća u novom sazivu

Na današnjoj, drugoj sednici Gradskog veća u novom sazivu, kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, članovi tog tela usvojili su svih sedam tačaka dnevnog reda.

 

  

  

Najpre su usvojeni Predlozi Odluka o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina, deo kat.parc. broj 750/1 i deo kat.parc. broj 13190/1, kao i Predlog Rešenja o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve na ime izmirenja PDV-a za radove na projektu ''Izgradnja vrelovoda tople potrošne vode i rekonstrukcija instalacija u podstanici Opšte bolnice ''Đorđe Joanović'' u Zrenjaninu''.

 

 

Članovi Veća usvojili su i Predlog Rešenja o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve za JP ''Rezervati prirode Zrenjanina'' Zrenjanin na ime finansiranja rada poljočuvara u narednom periodu do 60 radnih dana, kao i Predlog Zaključka u vezi odobravanja regresiranja svakodnevnog prevoza redovnih učenika državnih srednjih škola sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina u školskoj 2016./2017. godini i Predlog Zaključka u vezi odobravanja sredstava za putne troškove i besplatne mesečne karte za decu i učenike koji zbog svog zdravstvenog stanja koriste specifičan vid prevoza, gradski ili prigradski prevoz i pratiocima ili ličnim pratiocima navedene dece i učenika.

 

 

Komentarišući sednicu, gradonačelnik Janjić je istakao da su sve tačke bile važne, od one koja se ticala otuđenja građevinskog zemljišta gde su postojeći investitori odlučili da prošire delatnost, jer to potvrđuje da je Zrenjanin dobro mesto za investiranje, do onih koje su se odnosile na pomoć deci i učenicima.

 

 

- Poslednjih godina svi oni koji su ovde otvorili pogone nisu otišli, već proširuju svoje kapacitete. Pomažemo i našoj bolnici, bez obzira što nije pod ingerencijom grada, izlazimo u susret, plaćamo PDV za izgradnju toplovoda koji je neophodan toj ustanovi, a u narednom periodu očekujemo još bolju saradnju sa bolnicom. Znamo da tamo imamo dosta problem, a posebno kada su klimatizacija i ventilacija u pitanju. Nadam se da ćemo zajedno sa Pokrajinom naći zajedničko rešenje - kazao je gradonačelnik Janjić.

 

 

On je naveo da Grad Zrenjanin i ove, kao što je to činjeno i tokom prethodnih godina, regresira đačke mesečne karte učenicima sa teritorij Grada.

- Njihovi roditelji će moći decu da šalju u škole javnim prevozom, bez problema, a od ove godine uključili smo i železnički saobraćaj gde regresiramo stoprocentno cenu mesečne karte. Pokušavamo da stimulišemo naše đake da koriste tu vrstu prevoza. Takođe, regresiramo u punoj ceni i prevoz dece kojima je potrebna posebna pomoć i koja u školu idu sa ličnim pratiocima, što je takođe novina. Lični prartioci se takođe finansiraju iz budžeta grada - kazao je još gradonačelnik Janjić.

Govoreći o poljočuvarskoj službi, rekao je da su za njih današnjom odlukom obezbeđene zarade, a da poljočuvari dobro rade na terenu.