Olimpijci na prijemu u Gradskoj kući

Povodom odlaska na Olimpijske igre u Rio, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić primio je danas u Plavom salonu Gradske kuće sportiste - Davora Štefaneka, Kristijana Frisa, Viktora Nemeša, njihove trenere, kao i predsednika Rvačkog saveza Srbije Željka Trajkovića.

 

 

Gradonačelnik Janjić izrazio je zadovoljstvo što je, kako je naveo, deo najboljih sportista ovih dana u našem gradu.

- Velika mi je čast kao i svim našim sugrađanima da se jedna reprezentacija sprema za olimpijske igre baš ovde, u našem gradu, što samo potvrđuje da se ovde dobro radi i da je sport jedan od prioriteta našeg grada. Drago mi je da sam imao priliku da pozdravim naše najbolje rvače i da ima poželim srećan put u Rio. Siguran sam da će se vratiti sa medaljama- rekao je gradonačelnik Janjić.

 

 

Davor Štefanek kazao je novinarima da je danapnji prijem u Gradskoj kući zaista lep gest  gradonačelnika i njegovih saradnika.

- Više nisam Zrenjaninac, ali kada dođem ovde, osećam se kao kod kuće. Mi ćemo se 14. i 16. avgusta boriti i dati sve od sebe na strunjači i potruditi se da donesemo tu, dugo očekivanu medalju, medalju koja se čeka 34 godine. Realne šanse imamo, ali sport je čudna stvar, a posebno Olimpijske igre - kazao je on.  

 

 

 

Predsednik Rvačkog saveza Željko Trajković rekao je da je pred sportistima najznačajnije takmičenje.

- Okončali smo četvorogodišnji ciklus, najznačajnije takmičenje je pred nama, olimpijske igre i mislim da sva trojca naših boraca spadaju u krug favorita. Treba da daju sve od sebe, oni su već izuzetno veliki asovi. Svojim rezultatima su to dokazali. Takmičenje na olimpijskim igrama je najznačajnije i najvažnije takmičenje, ali ipak samo jedno u nizu njihovog takmičenja u karijeri. Znači, idemo bez velikog opterećenja, ali sa ogromnom željom i da Srbija slavi u Riu - rekao je Trajković. 

 

 

Tokom prijema gradonačelnik Janjić i sekretar Sportskog saveza Zrenjanina Simo Salapura uručili su olimpijcima replike zlatne medalje, koju je osvojio rvač Branislav Simić na olimpijskim igrama održanim u Tokiju 1964. Godine.