Otvoren prvi međunarodni istraživački kamp u Belom Blatu

Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić otvorio je danas u Međunarodnom istraživačkom kampu u Belom Blatu prvi Prirodnjački kamp pod nazivom "Ekološke karaktersistike vodenih sistema u Srednjem Banatu" koji će trajati do 27. avgusta u tom mestu. 

 

 

Kamp se realizuje u okviru projekta pod nazivom "Prirodnjački kamp - Belo Blato 2016" i u njemu će učestvovati 20 učenika osnovnih škola iz Zrenjanina,Pančeva,Vršca,Kikinde i Novog Bečeja. 

Organizator je Regionalni centar za talente Zrenjanin uz podršku grada Zrenjanina. 

 

 

Radišić je rekao da Grad Zrenjanin podržava talentovanu decu iz našeg grada i da je ovo jedan od načina te pomoći.

- Nama u lokalnoj samoupravi svakako je prioritet da decu zadržimo u našem gradu, zato i sprovodimo našu strategiju koja se tiče i obrazovanja. Prošle godine uspeli smo da realizujemo dvadeset godina staru ideju, otvaranje Regionalnog centra za talente. Koristimo postojeće kapacitete škole, kao i objekte, poput ovog, koji od 2007. Godine nikada nije korišten a izgrađen je upravo za ovu svrhu, obrazovanje mladih i istraživanje - rekao je on.

 

 

Direktor centra, Milorad Rančić istakao je ovaj kamp kao najznačajnijih događaja od formiranja Regionalnog centra za talente.

- Deca će u našem prirodnom rezervatu imati priliku da se upoznaju sa florom, faumnom, posebno sa vodama, odnosno sa veoma bogatim biljnim i životinjskim svetom. Ovde imamo veoma dobre uslove za rad. Ovo je prvi put da u našoj sredini imamo ovaj oblik kvalitetne nastave i druženja, očekujemo da to postane traidicija. Drago mi je što su ovde deca iz mnogih sredina, pa Regionalni centar opravdava svoje ime gde dolaze najtalentovanija deca - kazao je Rančić.

 

 

Sa decom će raditi profesorice Ivana Slankamenac i Ivana Sorajić-Crnjanski, a goste je pozdravio i predsednik Saveta mense zajednice “Belo Blato” Miroslav Markuš, kao i zamenik načelnika Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Zrenjanin Zoran Kovački.