Pokrajinski sekretar Vladimir Batez u poseti Zrenjaninu

Gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, danas je bio domaćin delegaciji Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu na čelu sa Vladimirom Batezom.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu obilazi gradove u Vojvodini kako bi razgovorom i posetom sportskim objektima utvrdio stanje sa sportom i omladinom, ali i infrastrukturom.

 

 

 

- "Bilo mi je zadovoljstvo da budem domaćin Pokrajinskom sekretaru za omladinu i sport i njegovim saradnicima, da im predstavim sve projekte na kojima radimo. Ponosni smo i na svoje klubove i na svoje sportske organizacije, ali i na ono što radimo u oblasti infrastrukture. Mnogo smo uložili u obnovu i rekonstrukciju našeg zatvorenog, a posle i otvorenog bazena. Prošle godine otvorili smo novu sportsku salu, istu takvu završavamo i u Mihajlovu, a ove godine novu ćemo otvoriti i u Botošu. Radimo impresivan objekat u Elemiru, salu za borilačke sportove u Kleku... Naravno, najveći projekat, za koji je zainteresovana i šira sportska javnost u zemlji, pa i inostranstvu, jeste Paraolimpijski centar, koji hoćemo da gradimo na terenu pored nadvožnjaka za Beograd u Sportskom centru „Partizan“. To je jedan kapitalnih projekata koji ne možemo sami da realizujemo, već nam treba podrška Pokrajine i države i siguran sam da ćemo je dobiti" – naglasio je Janjić.

 

 

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu rekao je da veruje da će Zrenjanin dobiti podršku za taj projekat. 

- "To bi bio jedini takav centar kod nas, tako da smatram da je izvanredno zamišljeno. U narednom periodu ćemo razgovarati još detaljnije o tom projektu" - kratko je izjavio Batez. 

On je naveo da iz iskustva može da kaže da je glavni problem u sportu infrastruktura, koja je ili dotrajala ili je nema.

 

 

- "Gradonačelnika smo upoznali sa planovima koje Pokrajinski sekretarijat ima za naredni period, a posebno treba reći da u novom sazivu Sekretarijata postoji Sektor za infrastrukturu, a njegovo osnivanje se pokazalo kao pravi potez. Mogu da kažem da sam jako zadovoljan onim što sam video u Zrenjaninu. Iz nekog prethodnog iskustva u Sportskom savezu Srbije, imao sam priliku da često budem ovde, i znam da je Zrenjanin grad sporta. Ima 80 sportskih klubova, sa ogromnom tradicijom, sa mnogobrojnim šampionima, osvajačima olimpijskih i svetskih medalja. Drago mi je što ih gradonačelnik i njegov tim aposlutno podržavaju. Čuo sam mnogo planova za budućnost, tako da verujem da će Zrenjanin održati lepu sliku sporta, i ja sam siguran da ćemo sledeće godine zajednički raditi na ostvarivanju tih planova"  - zaključio je Vladimir Batez.

 

 

Razgovorima su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, Vinko Simeunović, koji je zadužen za projekte, kao i narodna poslanica Stojanka Lekić, dok je pored pokrajinskig sekretara kod gradonačelnika bio gost i Ljubomir Stanisavljev, nedavno imenovan za njegovog zamenika.