Poziv sugrađanima za učešće u svečanoj litiji

Grad Zrenjanin i ove godine obeležiće slavu grada i hramovnu slavu - praznik Uspenja Presvete Bogorodice – Veliku Gospojinu, u nedelju, 28. avgusta 2016. godine. Po četvrti put od obnavljanja ove lepe tradicije, centralnim gradskim ulicama proći će svečana i posebno ukrašena litija. 
 
Program obeležavanja gradske slave počinje toga dana u 9 časova, kada će biti održana svečana liturgija i sečenje slavskog kolača u hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Svetosavskoj ulici.
 
Svečana litija iz porte hrama Uspenja Presvete Bogorodice polazi u nedelju, 28. avgusta, u 17 časova.
 
 
Litija će se kretati trasom Svetosavska ulica – Kralja Aleksandra Karađorđevića – Trg slobode. 
Nakon čitanja Svetog Jevanđelja na Trgu slobode, ispred spomenika kralju Petru, u povratku će se litija kretati trasom Trg slobode – Gimnazijska – Svetozara Markovića – Svetosavska.
 
U litiji će, osim sveštenstva Srpske pravoslavne crkve i predstavnika Grada Zrenjanina, učestvovati i pripadnici javnih službi u svečanim uniformama, a ukrasiće je članovi gradskih kulturno-umetničkih društava. 
 
Grad Zrenjanin poziva građane da se priključe svečanoj litiji i svojim učešćem doprinesu obeležavanju slave grada i hramovne slave najstarije gradske crkve.