Saopštenja Policijske uprave i javnih službi

Policijska uprava u Zrenjaninu saopštava da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - saobraćajne policije u Zrenjaninu pojačano kontrolisati učesnike u saobraćaju tokom tradicionalne manifestacije  „Dani piva“ u Zrenjaninu, od 23. do 28. avgusta ove godine, i manifestacije „Velikogospojinski dani“ koja će se održati u Novom Bečeju, od 26.-28. avgusta ove godine.
 
U saopštenju PU Zrenjanin navodi se da će pojačanu kontrolu saobraćaja na putnim pravcima ka Zrenjaninu i Novom Bečeju vršiti i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu, Kikindi, Pančevu i Beogradu. Apeluje se na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa i ne upravljaju vozilom  pod uticajem alkohola.
 
 
Iz JKP “Pijace i parkinzi” saopštavaju da se, kao i svake godine tokom “Dana piva”,  javna parkirališta ustupaju gradu za potrebe manifestacije.
 
“Kao što su naši sugrađani već imali priliku da se upoznaju sa izmenjenim režimom parkiranja u proteklim godinama, tako će se i ove godine manifestacija “Dani piva" održavati na parkiralištima kod Kulturnog centra, na Žitnom trgu i prostoru ispred Centralne apoteke.
 
Na pomenutim lokacijama nema uslova za parkiranje, te se sutrađani mole da iskoriste druga javna parkirališta i rasterete sam centar grada. Na parkiralištima gde se parkiranje nesmetano odvija, naplata se obavlja prema ustaljenom režimu i to u periodu od 07 do 21 čas, izuzev subote kada se naplata obavlja u periodu od 07 do 15 časova.
 
Po završetku manifestacije i uklanjanja montažnih objekata, počeće se sa nesmetanim korišćenjem parking prostora. Prema dinamici organizatora, datum otpočinjanja korišćenja parkinga za motorna vozila je predviđen za 30. odnosno 31. avgust”, navodi se u saopštenju “Pijaca i parkinga”.
 
 
Odeljenje za urbanizam Gradske uprave Zrenjanin donelo je rešenje o privremenoj zabrani saobraćaja u Zrenjaninu u Ulici vojvode Petra Bojovića - od raskrsnice sa Ulicom Nikole Pašića do kućnog broja 7. 
 
Zabrana važi u periodu od danas, 23.08.2016. avgusta od 07.00 časova, do 29.08.2016. avgusta do 12 časova i uobičajeno se sprovodi tokom “Dana piva” u pomenutoj ulici i delu Žitnog trga kojim saobraćaju motorna vozila.