Čelnici Sportskog saveza Srbije u Zrenjaninu

Upravni odbor Sportskog saveza Srbije održao je danas redovnu sednicu u Zrenjaninu, u sklopu aktivnosti tog najvišeg tela Saveza da obilazi i druge sredine u zemlji, van Beograda, i pritom razgovara i o lokalnim sportskim temama i problemima. Čelnike Sportskog saveza Srbije, predsednika Saveza Aleksandra Šoštara i savetnika predsednika dr Daneta Koricu, sa saradnicima, pre početka radnog dela sednice primio je gradonačelnik Čedomir Janjić, u prisustvu predstavnika Sportskog saveza grada Zrenjanina, generalnog sekretara Sima Salapure i predsednika Upravnog odbora Rajka Petrovića. 
 
 
Predsednik Sportskog saveza Srbije, nekadašnji proslavljeni golman državne vaterpolo reprezentacije, Aleksandar Šoštar objašnjava zašto su se čelnici Saveza okupili baš u našem gradu.
- Zrenjanin nije prvi niti poslednji grad u kom Sportski savez Srbije održava redovnu sednicu i to je jedan trend koji smo mi uveli 2009. godine i normalno je da Zrenjanin bude među tim gradovima, između ostalog i zbog svoje velike sportske tradicije i istorije. Takođe, kao Sportski savez smo različitim povodima već dolazili u Zrenjanin i siguran sam da ovaj današnji povod nije poslednji put da smo ovde prisutni. Sportski savez Srbije po prirodi svog delovanja mora biti prisutan širom zemlje. Zrenjanin je grad velikih sportskih šampiona, u svim sportovima, i tokom razgovora s gradonačelnikom imali smo priliku da čujemo da se obnavlja sportska infrastruktura i to je ono što je najvažnije, što je jako dobro i što je zalog za budućnost – istakao je Šoštar. 
 
 
Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Simo Salapura kaže da je ovo još jedna u nizu poseta visokih sportskih institucija gradu Zrenjaninu.
- Pre nekoliko nedelja ugostili smo Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Vladimira Bateza, danas je sa nama predsednik Sportskog saveza Srbije Šoštar, teme su, naravno, sportske, znamo da Zrenjanin ima i dugu tradiciju organizovanja velikih sportskih manifestacija, dobru infrastrukturu i uređen sistem funkcionisanja sporta u gradu. U pitanju su i nove odredbe Zakona o sportu koje su počele da se primenjuju i u punom kapacitetu će se primenjivati od februara naredne godine. Klubovi će morati da se tome prilagode i nadamo se da će to doprineti još boljem funkcionisanju svih kategorija sporta i sportskih objekata u gradu – objašnjava Salapura i dodaje da Sportski savez grada ostvaruje dobru saradnju i sa pokrajinskim i sa Sportskim savezom Srbije, te da je zasedanje Upravnog odbora nacionalnog Sportskog saveza i svojevrsno priznanje za grad Zrenjanin i dodatni motiv da se u narednom periodu radi još bolje i više i opravda epitet jednog od najbolje organizovanih sportskih saveza u državi. 
 
 
Radni deo sednice Upravnog odbora Sportskog saveza Srbije bavio se aktuelnim pitanjima funkcionisanja i rada Saveza, pa su njegovi članovi odlučivali o predlogu redovnih programa sa finansijskim potrebama Sportskog saveza Srbije i nacionalnih granskih saveza za neolimpijske sportove za 2017. godinu, o prijemu u članstvo Sportskog saveza Srbije, a izvršeno je i imenovanje predsednika i arbitara Stalnog arbitražnog suda.