Gradonačelnik uručio školske torbe i pribor prvacima u Stajićevu

Grad Zrenjanin je i ove, kao što je to činio godinama unazad, obezbedio đačke torbe i osnovni školski pribor za sve učenike sa svoje teritorije, upisane u prvi razred osnovne škole. 
 
Tim povodom gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je danas, sa svojim saradnicima, osnovnu školu “Sveti Sava” u Stajićevu gde je prvacima uručio poklone i poželeo im srećan i uspešan početak školovanja.
- Želimo da obradujemo naše đake prvake, na ovaj način pokušavamo da pomognemo i roditeljima čija deca danas polaze u prvi razred - kazao je gradonačelnik.
 
 
Kako je naveo, u školske klupe u 27 osnovnih škola na teritoriji Grada Zrenjanina po prvi put će sesti 1099 učenika, od toga 700 njih u školama u samom gradu, 389 u naseljenim mestima, kao i 10 učenika škole “9. maj”.
- Danas smo ovde u Stajićevu gde je prošle godine bilo upisano petnaest učenika, a ove njih dvadeset troje, što je svakako i pokazatelj napretka u ovom mestu - rekao je još gradonačelnik Janjić.
 
 
 
Direktorka škole Zorana Medić je, zahvalivši na poklonima, kazala da su u toj ustanovi izuzetno zadovoljni zbog većeg broja upisane dece u odnosu na prethodnu godinu.
- Jako smo ponosni na broj upisane dece, što znači da broj prvaka ne opada, već raste, što nije slučaj u drugim sredinama, a kada govorimo o poklonima dovoljno je videti ozarena dečija lica. Rančevi su kvalitetni, puni kvalitetnog pribora, a to je i vredna finansijska olakšica njihovim roditeljima. Svi smo radosni zbog današnjeg 1. septembra, kada počinje školovanje dece i novo životno doba - rekla je direktorka Medić.
 
 
 
Ona je pohvalila akciju koju sprovodi lokalna samouprava, što je, kako je navela, dokaz da se o deci vodi računa, i izrazila očekivanje da će to biti slučaj i narednih godina.
- To je zaista dokaz da se podjednako vodi računa kako o gradskoj, tako i o deci u seoskim školama. Mi nismo isključeni ni iz jedne akcije koja se dešava u gradu, jer su, zahvaljujući lokalnoj samoupravi i nama iz seoskih škola obezbeđeni uslovi da u njima učestvujemo i zaista smo zadovoljni tom saradnjom - dodala je direktorka Medić.     
 
 
Svi prvaci su poklone dobili danas u svojim odeljenjima, a kako je ranije najavljeno, ukoliko eventualno nešto bude nedostajalo, moći će, u saradnji sa školama, da nabave i tokom prvih dana nove školske godine.