Izabrani stipendisti humanitarnog fonda ''Lilja i Milka Mijatov'' - prosek 10

Na sastanku održanom danas u Gradskoj narodnoj biblioteci "Žarko Zrenjanin", Upravni odbor Humanitarnog fonda “Ljilja i Milka Mijatov” odlučivao je o stipendistima ovog fonda za školsku 2016/17. godinu.
 
Pravo učešća na javnom pozivu za dodelu ovih stipendija imali su studenti drugih i viših godina osnovnih studija i master studija državnih univerziteta koji su tokom školovanja ostvarili prosečnu ocenu najmanje 8,5. Takođe, jedan od uslova je bio i da studenti imaju prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina najmanje pet godina.
 
Dve stipendije namenjene su studentima beogradskog, dve studentima novosadskog univerziteta i dve za studente zrenjaninskih visokoškolskih ustanova. Iznos mesečne stipendije je 5000 dinara po studentu, a godišnje će se isplatiti 9 stipendija.
 
Prema odluci Upravnog odbora Fonda, stipendije za školsku 2016/2017. godinu dobijaće sledeći studenti:
 
1. Viktorija Ekreš, Tehnički fakultet “Mihajlo Pupin” Zrenjanin, 
sa prosečnom ocenom tokom studija 10
 
2. Stefan Ugarčina, Visoka tehnička škola strukovnih studija Zrenjanin, 
sa prosečnom ocenom tokom studija 10
 
3. Mario Balo, Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu, 
sa prosečnom ocenom tokom studija 10
 
4. Nataša Dukuljev, Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu, 
sa prosečnom ocenom tokom studija 10

5. Nemanja Kajtez, Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu, 
sa prosečnom ocenom tokom studija 10

6. Sonja Gombar, Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Novom Sadu, 
sa prosečnom ocenom tokom studija 10
 
Stipendije će ovogodišnjim dobitnicima biti svečano uručene u petak, 30. septembra, u 10 časova, u Gradskoj narodnoj biblioteci “Žarko Zrenjanin”.
 
Zanimljivo je da, u desetoj godini postojanja i uspešnog rada Humanitarnog fonda “Ljilja i Milka Mijatov”, svi odabrani stipendisti imaju maksimalni prosek tokom studija – 10,0. Stipendije se isplaćuju redovno, najkasnije do desetog dana u mesecu. Nema lepše simbolike od svih tih desetki, niti boljeg podstreka najboljim studentima od činjenice da se njihov uspeh i vredan rad, kroz ovakvu i kroz druge stipendije, prepoznaju i nagrađuju već tokom samih studija.