Obeležen Dan mesne zajednice "Belo Blato"

Program obeležavanja Dana mesne zajednice “Belo Blato” počeo je danas u tom selu. Najpre su položeni venci na spomen obeležje palim borcima u Drugom svetskom ratu, gde se prisutnima obratio direktor škole Milan Nedeljkov, a učenici osnovne škole izveli prigodan kulturni program i položili cveće.

 

 

Cveće su položili i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović, zamenica predsednika Skupštine grada Ljuba Travica i predsednik Saveta mesne zajednice “Belo Blato” Miroslav Markuš. 

 

 

Nakon toga, u Domu kulture održana je i svečana sednica Saveta mesne zajednice.

Markuš je predstavljajući izveštaj o radu te mesne zajednice za prethodnu godinu, istakao dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, kao i sa osnovnom školom i brojnim udruženjima u selu.

Pozdravljajući prisutne, Oliver Mitrović izrazio je zadovoljstvo što je danas u ime Grada Zrenjanina i Skupštine grada u prilici da boravi u ovom selu i čestita im 23. septembar, Dan oslobođenja sela.

 

 

- Belo Blato je mesto sa bogatom tradicijom, kulturom i običajima i mi želimo da tu tradiciju nastavimo i pospešimo saradnju lokalne samouprave i mesne zajednice. Grad Zrenjanin je u proteklom periodu, na čelu sa gradonačelnikom Zrenjanina, Gradskom upravom i Direkcijom za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina uložio značajna sredstva za razvitak Belog Blata - rekao je on uz čestitke svim stanovnicima Belog Blata.

Mitrović je podsetio da je, samo na realizovane aktivnosti iz programa poslovanja JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina", u periodu od 2012. do 2016. godine u Belo Blato utrošeno 29,3 miliona dinara. 

 

 

Kako je naveo, asfaltirana je Benešova ulica, a novac je izdvojen i za izgradnju i pojačano održavanje pešačkih staza - trotoara, uređenje nekategorisanih puteva, zamenu propusta na otvorenim uličnim kanalima, održavanje javne rasvete, izgradnju parkinga ispred škole, kao i za rekonstrukciju i sanaciju Doma kulture i sanitarnog čvora na groblju, ali i za redovno održavanje saobraćajne (vertikalne  i horizontalne) signalizacije u tom selu. 

Predsednik Skupštine grada rekao je da je projekat za izgradnju fekalne kanalizacije urađen, da sledi obezbeđivanje sredstava, a u narednom periodu i realizacija samog projekta.