Održana 3. sednica Gradskog veća

Na dnevnom redu današnje sednice Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, bile su tačke koje su se odnosile na izveštaje o poslovanju zrenjaninskih javnih preduzeća za 2015. godinu, kao i ustanove Sportski objekti, a dve tačke odnosile su se na izmenu plana rada i finansijskog plana "Apoteke Zrenjanin". 

 

 

Gradonačelnik Janjić je nakon sednice izjavio da je usvajanje tih izveštaja trebalo biti urađeno mnogo ranije, ali da očekuje da će iduće godine to biti urađeno ranije i mnogo efikasnije.

- U principu sam zadovoljan radom javnih preduzeća, ali, samo delimično. Obavio sam razgovor sa svim direktorima i ove godine očekujem mnogo ušteda, pre svega, u samim preduzećima i da se nađu dodatni izvori prihoda - rekao je gradonačelnik.

 

 

On je ukazao i da će neka preduzeća do kraja ove godine biti transformisana i praktično “sklonjena iz budžeta” jer, mogućnosti za njihovo finansiranje neće biti.

-Do kraja godine očekuje nas veliki i naporan rad, kao i u javnm preduzećima, a moja očekivanja jesu da ona budu mnogo efikasnija - kazao je još Janjić.

 

 

Govoreći o dopuni Plana rada Apoteke Zrenjanin za 2016. godinu i izmeni finansijskog plana te ustanove direktor Milan Miljuš je rekao da je Upravna zgrada Apoteke restitucijom vraćena prethodnim vlasnicima i da se zbog toga moralo pristupiti izradi novog plana rada.

- Sve ostale realizacije plana nam sada zavise od toga. Već smo pokrenuli inicijativu da se taj problem reši i imamo indicija da će to biti rešeno u narednih godinu dana - kazao je Miljuš.

 

 

Kako je naveo, u planu Apoteke Zrenjanin je i otvaranje jedinice apotekarske ustanove u naselju Mala Amerika.

Izveštaj o radu javnih preduzeća dostupan je na sajtu grada -  http://www.zrenjanin.rs/1-318-27-0/Sednica-Gradskog-veca